Η Ευρώπη Βάζει Τέλος Στις Χρεώσεις Περιαγωγής Από Τον Δεκέμβριο Του 2015

european-union-flags

Όσοι ταξιδεύουν στην Ευρώπη θα χαρούν να μάθουν πως από τα Χριστούγεννα του 2015 και έπειτα το κόστος για την πραγματοποίηση κλήσεων, την αποστολή μηνυμάτων και την πρόσβαση στο Internet από το εξωτερικό θα είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που πληρώνουν στην χώρα τους.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, ψηφίστηκε να καταργηθούν από τις 15 Δεκεμβρίου του 2015 και μετά οι χρεώσεις περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να υπενθυμίσουμε πως πριν από περίπου δύο χρόνια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε ψηφίσει τη σταδιακή μείωση των χρεώσεων περιαγωγής για το 2012, το 2013 και το 2014. Σύμφωνα με εκείνη την απόφαση, σήμερα κάθε MB δεδομένων κοστίζει 0,45€, ενώ από τον Ιούλιο του 2014 και μετά το κόστος πέφτει στα 0,20€. Μετά την κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής, το αντίστοιχο κόστος θα μειωθεί ακόμα περισσότερο.

Από τώρα και έπειτα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συνεχίσουν να μελετούν τους νεόυς κανονισμούς. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει πως η οριστικοποίηση της απόφασης θα έρθει μέχρι το τέλος του 2014.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.