Η Ε.Ε. βάζει όριο στις χρεώσεις περιαγωγής δεδομένων από 1/7/2012

Μειώσεις στα ποσά που πληρώνουν οι καταναλωτές για περιαγωγή φέρνει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι μειώσεις αυτές θα ισχύσουν από 1/7/2012 και περιλαμβάνουν ακόμα περισσότερες μειώσεις για το 2013 και το 2014. Επιπλέον, ενώ μέχρι σήμερα δεν υπήρχε πρόβλεψη για το κόστος της περιαγωγής δεδομένων, οι νέοι κανονισμοί επιβάλλουν από το φετινό καλοκαίρι όριο στα 0,70€ ανά MB δεδομένων.

Η πρόταση αυτή θα πρέπει να ψηφιστεί τον Μάιο από το Ευρωκοινοβούλιο και τα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της Ε.Ε., έτσι ώστε τα νέα όρια να τεθούν σε ισχύ από τον ερχόμενο Ιούλιο. Σύμφωνα με την πρόταση στόχος είναι το 2014 τα όρια να κατέβουν στα ποσά των 0,20€ ανά MB για δεδομένα, 0,19€ ανά λεπτό για εξερχόμενες κλήσεις, 0,05€ ανά λεπτό για εισερχόμενες κλήσεις και 0,06€ ανά SMS.

Οι παραπάνω χρεώσεις δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Επιπλέον οι ευρωπαϊκοί πάροχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θα πρέπει από το 2014 και μετά να επιτρέπουν τους καταναλωτές να επιλέγουν ποια υπηρεσία περιαγωγής επιθυμούν από οποιοδήποτε δίκτυο, άσχετα με την κατάσταση του συμβολαίου τους. Η κίνηση αυτή έχει ως στόχο να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα στον κλάδο και ταυτόχρονα να δώσει κίνητρα στους παρόχους να μην πάρουν τα παραπάνω όρια χρεώσεων ως προτεινόμενες χρεώσεις.

[via] [image]

Σχολιάστε >
17 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.