Να Γιατί Η Apple Βγάζει Φθηνότερο iPhone

iPhone-5C_1

Το iPhone 5C, όπως ακούγεται πως θα ονομάζεται το νέο πλαστικό και φθηνό iPhone, αναμένεται μετά το καλοκαίρι. Ποιος είναι ο λόγος που ωθεί την Apple στην κατασκευή ενός πιο φθηνού iPhone;

Στο 5% το μερίδιο της Apple στην Κίνα

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, το μερίδιο της Apple στην Κίνα έχει πέσει στο 5% το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Την προηγούμενη χρονιά αυτό ήταν 9%. Τα  Android smartphones της Lenovo,  ZTE και Xiaomi προωθούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και την ίδια στιγμή προσφέρουν ισχυρές προδιαγραφές. Αυτή τη στιγμή η Apple δραστηριοποιείται μόνο στη high end κατηγορία,  χωρίς να έχει καμιά συσκευή στη μεσαία ή την χαμηλή.

Ο λόγος που η Apple χάνει στην Κίνα από τον ανταγωνισμό, είναι η συνεχιζόμενη απροθυμία της να δεχτεί χαμηλότερες επιδοτήσεις για τα iPhone μέσω της China Mobile, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως με 750 εκ. συνδρομητές. Βγάζοντας στην αγορά το πιο φθηνό iPhone 5C θέλει να δώσει νέα βάση στις συζητήσεις με τη China Mobile, στην προσπάθεια να ανταγωνιστεί τα φθηνότερα Android και να ξεκολλήσει από τα μονοψήφια νούμερα.

Για τους Κινέζους, τα iPhones έχουν χάσει μέρος από το πρεστίζ που είχαν. Η Apple έχει μια ευκαιρία να το διορθώσει αυτό.

Διάβασε επίσηςΠλαστικά, Χρωματιστά Και Μεγαλύτερα iPhones Του Χρόνου

[ via ]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Να Γιατί Η Apple Βγάζει Φθηνότερο iPhone”

  1. Ο/Η SheikGR λέει:

    Μονο στην Κινα θα βγει;

  2. Ο/Η alexk λέει:

    Oh the irony... H apple που είναι ξακουστή για την υψηλή ποιότητα κατασκευή και την παραγωγή στην Κίνα, να βγάζει πλαστικούρες για να πουλήσει στην Κίνα...