Το Lone Signal Στέλνει Για Πρώτη Φορά Ένα GIF Στο Διάστημα

lone-signal-01

Μια ομάδα επιστημόνων έχουν ξεκινήσει ένα project που ονομάζεται Lone Signal. Μέσα από αυτό θέλουν να δώσουν τη δυνατότητα στον καθένα να στείλει κάποιο μήνυμα στο αστρικό σύστημα Gliese 526, σε απόσταση περίπου 17,6 έτη φωτός από τη Γη. Η αρχή γίνεται αυτή τη βδομάδα, με την πρώτη αποστολή ενός GIF στο διάστημα.

Στο GIF που βλέπουμε παρακάτω συναντάμε τον Kim Asendorf, έναν καλλιτέχνη, να έχει στραμμένο το βλέμμα του σε κάτι περίεργο. Ούτε εμείς καταλαβαίνουμε τι ακριβώς είναι αυτό. Ο τίτλος του είναι "Humans Watching Digital Art".

lone-signal-02

Οι επιστήμονες θα στείλουν δύο διαφορετικά σήματα. Το πρώτο θα περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για το ανθρώπινο είδος, όπως οι γνώσεις μας για τους νόμους της φυσικής και τα χημικά στοιχεία, καθώς και πληροφορίες για τη θέση της Γης στο σύμπαν. Το δεύτερο θα αποτελείται από το παραπάνω GIF και όλα τα υπόλοιπα μηνύματα που θέλει να στείλει ο κόσμος.

Όποιος θέλει μπορεί να συμμετάσχει στο project συμπληρώνοντας το e-mail του στο lonesignal.com. Σε κάθε συμμετοχή αντιστοιχεί ένα δωρεάν μήνυμα 144 χαρακτήρων. Καθώς τα μηνύματα αυτά θα ταξιδεύουν προς το μακρινό αστέρα, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία τους μέσα από την ιστοσελίδα του project.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.