Away Challenge #5 - Day #15: Κράτα το χώρο που εργάζεσαι τακτοποιημένο

Είτε το γραφείο σου είναι μέσα στο σπίτι, είτε αρκετά μακριά από, το σίγουρο είναι πως περνάς ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας σου σε αυτό. Και αν κρίνω από το δικό μου, κάθε γραφείο έχει την τάση να μαζεύει χαρτιά, στυλό από εδώ και από εκεί, καλώδια και κάθε λογής αντικείμενα, με αποτέλεσμα όλα αυτά να κάνουν τη ζωή μου πιο δύσκολη όταν θέλω να βρω κάτι σημαντικό ή να τελειώσω μια δουλειά πιο σύντομα. Ευτυχώς, για εμένα αλλά και για εσένα που συμπάσχεις, υπάρχουν κάποια απλά tips που σίγουρα θα βελτιώσουν τη ζωή στο γραφείο.

Πριν δούμε οτιδήποτε άλλο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να καθαρίσεις το γραφείο. Το σκεπτικό είναι να μην έχεις απλωμένο πάνω του τίποτα άλλο, πέρα από αυτά που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση. Ξέχνα τα αντικείμενα που "μπορεί να σου χρειαστούν". Μάλλον κάποια από αυτά δε θυμάσαι ούτε πότε ήταν η τελευταία φορά που τα χρειάστηκες. Κρίνε μόνος σου τι πρέπει να μεταφερθεί μακριά από το γραφείο και να πάει σε κάποιο συρτάρι ή κουτί και τι πρέπει να φύγει κατευθείαν για τον κάδο ανακύκλωσης. Τα χέρια σου και το μυαλό σου πρέπει να έχουν τον απαραίτητο χώρο για να κάνουν σωστά και αποδοτικά τη δουλειά τους.

Σημείωση: Ό,τι έχει μαζέψει σκόνη πάνω του, μάλλον ανήκει στην κατηγορία "μπορεί να σου χρειαστεί". Get rid of it.

Αφού καθαρίσεις το χώρο από τα περιττά πράγματα, πρέπει να τον οργανώσεις για να βρίσκεις τα πάντα πιο εύκολα. Αρχικά πρόσεξε καλά όλα όσα παρέμειναν στο γραφείο και σκέψου πόσα είναι άμεσα απαραίτητα (π.χ. στυλό, αριθμομηχανή, τηλέφωνο), οπότε πρέπει να τα βάλεις σε σημείο όπου το χέρι σου φτάνει με ευκολία, και πόσα δεν είναι (π.χ. συρραπτικό, εκείνο που δημιουργεί τρύπες στα έγγραφα -και που ποτέ δε θα μάθω το όνομα του-), οπότε καλό είναι να τα βάλεις κάπου αλλού, ίσως σε ένα συρτάρι. Τώρα που ξεκίνησες να τακτοποιείς το γραφείο σου, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για να τακτοποιήσεις και τα έγγραφα σου. Πετάξου σε κάποιο βιβλιοπωλείο και αγόρασε φακέλους, ντοσιέ, κουτιά ή, ακόμα καλύτερα, αν πιάνει το χέρι σου, DIY.

Τις τελευταίες βδομάδες η ομάδα του Away έδωσε αρκετά tips, αρκετά από τα οποία αποδείχθηκαν χρήσιμα και σε εμάς τους ίδιους. Από αυτά, άλλα είχαν ως στόχο να βελτιώσουν τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις διάφορες καταστάσεις, ενώ άλλα είχαν σχέση με πιο πρακτικά πράγματα. Όλα όμως είχαν ως στόχο να βελτιώσουν την παραγωγικότητα σου και ελπίζουμε να το πέτυχαν, έστω και σε μικρό βαθμό.

Τελικά, το πιο σημαντικό για να γίνει κανείς πιο αποδοτικός, είναι να δει τι απ' όλα όσα είδαμε, καθώς και όσα δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε, ταιριάζει στον ίδιο του τον χαρακτήρα. Αν λοιπόν έχεις κι εσύ κάποιο δικό σου tip και θέλεις να το μοιραστείς με τους επισκέπτες του Away, μπορείς να το κάνεις αφήνοντας ένα σχόλιο παρακάτω.

Εντωμεταξύ, μπορείς να βρεις όλα τα tips του 5ου Away Challenge ρίχνοντας μια ματιά εδώ.

[image] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.