Η Google ανακοινώνει την απόκτηση του Quickoffice

Σε μία κίνηση που μπορεί να φανεί πως έχει βάλει ως στόχο τη mobile παρουσία του Microsoft Office, η Google ανακοίνωσε την απόκτηση της γνωστής εφαρμογής για iOS, Android και Symbian, Quickoffice. Με το Quickoffice οι χρήστες μπορούν να επεξεργάζονται μέσω smartphone ή του tablet αρχεία Word, Excel και Powerpoint. Μέχρι σήμερα έχει εγκατασταθεί σε πάνω από 300.000.000 συσκευές.

Ο Alan Masarek, CEO και co-founder του Quickoffice, ελπίζει πως ενώνοντας τη δύναμη των προϊόντων της Google και εκείνη του Quickoffice, το όραμα τους για παραγωγικότητα παντού και πάντα μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Κάτι αντίστοιχο δήλωσαν και άνθρωποι της Google, αναγνωρίζοντας παράλληλα την παρουσία του Quickoffice στον χώρο του mobile.

Το ενδιαφέρον είναι η χρονική στιγμή που η Google προχώρησε σε αυτήν την εξαγορά. Τον τελευταίο καιρό φούντωσαν οι φήμες για την εμφάνιση του Microsoft Office στις πλατφόρμα του iOS και του Android, βγαίνοντας έτσι για πρώτη φορά έξω από τα ασφαλή όρια του Windows Phone. Αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν το φθινόπωρο, κάτι που αφήνει αρκετό χρόνο στη Google να βελτιώσει τη θέση του Quickoffice στις πλατφόρμες που αυτό διατίθεται.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.