Away Challenge #3 – Day #7: Δοκίμασε να κάνεις κάτι που σου φαίνεται περίεργο

Το away αποφάσισε στο τρίτο challenge του να σας βγάλει από το comfort zone σας, με μια σειρά από πρωτότυπες προτάσεις. Δυστυχώς σε αυτό το κείμενο οι προτάσεις, μας τελείωσαν. Σε αυτό το post προτείνω να κάνουμε κάτι που σας τρομάζει, κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.

Καθημερινά όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα - αυτό το παίρνω σαν δεδομένο-. Η χώρα έχει γίνει η πουτάνα των εκλογών, οι δουλειές συρρικνώνονται, φιλίες διαλύονται, σχέσεις αρρωσταίνουν, εμείς μεγαλώνουμε, τα χρήματα εξαντλούνται παρέα με την υπομονή μας, και οι λύσεις που βρίσκουμε σε όλα αυτά είναι τις περισσότερες φορές άθλιες. Αναπαυόμαστε, αναπαράγουμε και αναμεταδίδουμε φρικτά ψέματα, πιστεύουμε πως "υπάρχουν και χειρότερα" και βολευόμαστε, σηκώνουμε τα χέρια ψηλά, επιστρέφουμε σε προηγούμενες λογικές για να ξαναεπαληθεύσουμε παρόμοιες νεκρές ιστορίες, κοιτάμε να οικειοποιήσουμε τάσεις που δεν μας ταιριάζουν (βλέπε start-ups, lifestyle, σχέσεις, αυτό-εκείνο-το παραπέρα), βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου, αργοπεθαίνουμε. Με τα πιο απλά ελληνικά που μπορώ να χρησιμοποιήσω θα έλεγα πως είμαστε οι δούλοι των επιλογών μας και για να δικαιολογήσουμε τα σκατά που επιλέξαμε αντικαθιστούμε τη λέξη "δούλος" με την λέξη "Κύριος".

Οι επιλογές έχουν μια παράμετρο που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αφορούν το ποιόν μας, από τους γονείς και τον τρόπο που μας εκπαίδευσαν να είμαστε εμείς, τον κοινωνικό περίγυρο, τις εμπειρίες, την προσωπική επένδυση στον εαυτό μας, την εποχή κ.ο.κ. Παρόλα αυτά είμαστε στο comfort zone μας χωρίς να θέλουμε να γνωρίσουμε αυτό το άτομο που όλοι μας προξενεύουν μα φτύνουμε, τον εαυτό μας. Μας φοβίζει η ιδέα. Το γιατί δεν μπορώ να το απαντήσω εγώ, δεν είμαι γιατρός, αλλά το ξέρεις πως ισχύει.

"Βγες από το comfort zone σου και βρες εσένα για να γνωριστείτε καλύτερα!" (λίγο creepy αλλά μου αρέσει), είναι το "κάτι περίεργο" που προτείνω να κάνετε/ουμε όλοι μας για να γίνουμε καλύτεροι για εμάς. Αυτό είναι κάτι που χρωστάμε (ανάμεσα σε κάτι άλλα).

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Away Challenge #3 – Day #7: Δοκίμασε να κάνεις κάτι που σου φαίνεται περίεργο”

  1. Ο/Η giorgisxatz λέει:

    ".., κοιτάμε να οικειοποιήσουμε τάσεις που δεν μας ταιριάζουν (βλέπε start-ups, lifestyle, σχέσεις, αυτό-εκείνο-το παραπέρα), βγάζουμε ο ένας το μάτι του άλλου, αργοπεθαίνουμε. "
    Μία ερώτηση θα ήθελα να σας θέσω: Γιατί θεωρείται ότι τα startups ανήκουν σε τάσεις που δεν μας ταιριάζουν;
    Σας ευχαριστω εκ των προτέρων.

  2. Ο/Η lydsjannet λέει:

     @giorgisxatz  καλησπέρα Γιώργο, μπορούμε να μιλάμε στον ενικό; σίγουρα οι start-ups είναι ένα μεγάλο trend. Λίγο-πολύ μπορούμε να καταλάβουμε πως δεν είναι για όλους μα λίγο-πολύ όλοι θέλουν να φτιάξουν μια. Θέλει μια ο γείτονας, ο αδερφός, ο έτσι, ο γιουβέτσι, ο πάνω, ο κάτω, ακόμα και αν δεν πρόκειται να αφιερωθούν σε αυτό για να πετύχει, γιατί το θέλουν πολύ, γιατί θα απλοποιήσουν διαδικασίες που έχουν σχέση με την κοινωνία, την οικονομία, γιατί τους ενδιαφέρει η νέα επιχειρηματικότητα κ.ο.κ.Το σχόλιο μου δεν είναι απόλυτο, ούτε είχα κακιά πρόθεση :) ό,τι θες είμαι εδώ να τα πούμε!

  3. Ο/Η giorgisxatz λέει:

    @lydsjannet
    Γεια σου lydsjannet, Προφανώς μπορούμε να μιλάμε στον ενικό, άλλωστε τον προτιμώ.  Με βρίσκει σύμφωνο η άποψη σου. Έχεις απόλυτο δίκιο. Έτσι είναι έχει γίνει trend. Ίσως αυτό είναι το αρνητικό της υπόθεσης. Αλλά αυτό που πρέπει να βρούμε είναι το δικό μας βηματισμό και να πλάσουμε μία νοοτροπία που δεν θα στηρίζεται για ακόμα μία φορά στην μόδα αλλά θα είναι στέρεα να αντέξει και μετά όταν θα περάσει ο καιρός της. Όμως, είναι μία ευκαιρία να έρθουν πολλοί στον χώρο της επιχειρηματικότητας που είχαν αποκοπεί από το κομμάτι αυτό. Πάντως, παρόλο που έχουν αναπτυχθεί πολλοί διαγωνισμοί  για start-ups  με σκοπό την προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας υπάρχουν σοβαρά πρόβλημα. Το βασικό είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, και αυτό το αντιμετωπίζουν όλα τα start-ups παγκοσμίως. Είναι εύκολο να  μιλάμε για trend αλλά αν δεν υπάρχει και η χρηματοδότηση καταντά να είναι ένα παιχνίδι για λίγους. Αυτό  είναι το σχόλιο μου γενικά.
     Χαίρομαι τους ανθρώπους που δεν είναι απόλυτοι στις απόψεις τους και ψάχνουν συνεχώς μέσα από αμφισβήτηση να τεστάρουν τις απόψεις τους. Οπότε  αυτό σε τιμά.  Προφανώς μέσα από το άρθρο σου δεν υπάρχει καμία πρόθεση κακίας, και αυτό είναι αντιληπτό από τον κάθε αναγνώστη.  Οπότε δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα.  Να είσαι καλά.
    υ.γ.. Τα άρθρα σου είναι πολύ ενδιαφέροντα.