Η Apple πετυχαίνει σημαντική νίκη εναντίον της HTC - ή μήπως όχι;

Amazon, Apple, Google, HTC, LG, Microsoft, Motorola, Nokia, Samsung... αν αρχίσουμε να αναφέρουμε όλες τις εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου που μας έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες με τις δικαστικές τους διαμάχες, δεν θα τελειώναμε ούτε αύριο. Αυτή τη φορά όμως η Apple φαίνεται να καταφέρνει την πιο σημαντική νίκη της εναντίον του Android, κι αυτό επειδή η Διεθνή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) απαγορεύει την HTC να πουλάει οποιαδήποτε συσκευή στην αμερικάνικη αγορά, η οποία παραβιάζει μία συγκεκριμένη πατέντα που ανήκει στην Apple.

Η πατέντα αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι συσκευές που τρέχουν Android εμφανίζουν τους αριθμούς τηλεφώνων μέσα σε ένα κείμενο και επιτρέπουν τον χρήστη να κάνει click πάνω τους για να πραγματοποιήσει διάφορες ενέργειες, όπως είναι η κλήση, η αποστολή sms και άλλες. Η ITC έχει δώσει μία μεταβατική περίοδο στην HTC, με αποτέλεσμα η απαγόρευση να ισχύει από τις 19 Απριλίου 2012. Η τελευταία θα μπορεί να εισάγει αυτές τις συσκευές στις ΗΠΑ μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2012 αλλά μόνο για λόγους αντικατάστασης προβληματικών συσκευών των οποίων η εγγύηση δεν έχει λήξει ακόμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει 60 μέρες στη διάθεση του για να απορρίψει αν θέλει την απόφαση αυτή, μία κίνηση όμως που γίνεται πολύ σπάνια.

Η ίδια η HTC έχει βγάλει την παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με την οποία δηλώνει πως σύντομα θα αφαιρέσει αυτή τη λειτουργία από όλες τις συσκευές της.

We are gratified that the Commission affirmed the judge’s initial determination on the ‘721 and ‘983 patents; and reversed it’s decision on the ‘263 patent and partially on the ‘647 patent. We are very pleased with the determination and we respect it. However, the ‘647 patent is a small UI experience and HTC will completely remove it from all our phones soon.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η απόφαση της ITC δεν αναφέρεται μόνο σε συγκεκριμένα μοντέλα, γεγονός που επιτρέπει την Apple να την χρησιμοποιήσει εναντίον κάθε εταιρείας που κατασκευάζει smartphones/tablets που τρέχουν στο λειτουργικό της Google. Είναι πιθανό βέβαια η Google να αναπτύξει ένα patch μέσα στους επόμενους μήνες, το οποίο θα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί αυτή η αναγνώριση του αριθμού τηλεφώνου.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι κάτι που θα ήθελα να περιλαμβάνει η συσκευή μου, αλλά σίγουρα δεν θα αποτελέσει το λόγο για να επιλέξω μία iOS συσκευή έναντι μίας Android. Η Apple άλλαξε προς το καλύτερο τον κόσμο των smartphones με το iPhone και δημιούργησε μία νέα αγορά με το iPad, αλλά το να προσπαθεί να παραμείνει στην κορυφή κυνηγώντας κάθε αντίπαλη εταιρεία στα δικαστήρια για τέτοια μικρά θέματα, δεν είναι κάτι που την τιμά. Μπορεί βεβαίως -αφού έχει κατοχυρώσει την πατέντα- να έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αλλά η υπόθεση αυτή δικαιώνει όλους αυτούς που υποστηρίζουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα “broken patent system”.

[via] [image]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.