AppCamp Greece, γιατί οι mobile και web εφαρμογές μπορούν να είναι Ελληνικές

AppCamp Greece

Η τεχνολογική και διαδικτυακή σκηνή της χώρας μας, έχω την αίσθηση ότι προσπαθεί πολλές φορές να λειτουργήσει ως ένα μικρό Γαλατικό χωριό που αντιστέκεται στο γενικότερο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στην χώρα μας. Αρκετά συχνά, διοργανώνονται events γύρω από την τεχνολογία με σκοπό να βοηθήσουν ανθρώπους με όρεξη να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους και να τις μετατρέψουν σε επιτυχημένα προϊόντα. Ένα από αυτά τα events, είναι και το AppCamp Greece.

Το AppCamp Greece θα διεξαχθεί σε 4 φάσεις που συνολικά θα διαρκέσουν 15 μέρες, από τις 4 Ιουλίου έως και τις 18 Ιουλίου. Οι συμμετέχοντες μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα προσπαθήσουν να φτιάξουν μία mobile εφαρμογή με την βοήθεια μεντόρων από διάφορους τομείς, τόσο για την δημιουργία της εφαρμογής όσο και για το marketing που, κακά τα ψέμματα, είναι απαραίτητο. Κατά την γνώμη μου, οι πιο ωραίες και δημιουργικές στιγμές του AppCamp θα είναι στις 8 με 10 Ιουλίου, στο App Resort. Όλες οι ομάδες απ' όλη την χώρα, θα ταξιδέψουν μαζί σε κάποιο μέρος της Ελλάδας και θα περάσουν ένα τριήμερο με πολύ coding και, υποπτεύομαι, πολύ γέλιο. Με αυτόν τον τρόπο, η Ελληνική κοινότητα των mobile & web developers θα συσφίξει τις σχέσεις της και θα βοηθήσει έμπρακτα ώστε οι εφαρμογές να γίνουν ακόμα καλύτερες.

Είμαι mobile developer αλλά δεν έχω κάποια ιδέα. Μπορώ να έρθω στο AppCamp;

Όχι. Το AppCamp απευθύνεται σε ομάδες ανθρώπων που έχουν τόσο την ιδέα όσο και την τεχνογνωσία για να την υλοποιήσουν. Το AppCamp θα λειτουργήσει ως coworking place ενώ οι μέντορες που θα υπάρχουν θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη και βελτίωση των, προς υλοποιήση, εφαρμογών.

Σε ποιες πόλεις θα διεξαχθεί το AppCamp;

Μέχρι στιγμής, είναι σίγουρο ότι θα διεξαχθεί AppCamp στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με τον αριθμό των ενδιαφερομένων, μπορεί να διεξαχθεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Πάτρα.

Πόσο κοστίζει η συμμετοχή στο AppCamp;

Είναι απολύτως δωρεάν. Τόσο ο χώρος εργασίας όσο και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες δεν χρεώνονται. Οι συμμετέχοντες καλύπτουν τα έξοδα σίτισης και μεταφοράς τους από και προς το App Camp όπως και την διαμονή στο App Resort.

Μέχρι πότε μπορώ να δηλώσω συμμετοχή με την ομάδα μου;

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχών λήγει την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Ιουνίου.

Πόσοι θα είναι οι συμμετέχοντες σε κάθε AppCamp; Πώς θα γίνει η επιλογή τους;

Σε κάθε AppCamp προβλέπεται να υπάρχουν μέχρι 5 ομάδες των 3 ατόμων. Αν οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράσουν αυτόν τον αριθμό, τότε η επιλογή θα γίνει βάση την θέληση και την όρεξη της ομάδς να δουλέψει πάνω στην ιδέα τους αλλά και στην πρωτοτυπία της ιδέας.

Έχουμε ξεκινήσει ήδη με την ομάδα μου την ανάπτυξη της εφαρμογής. Μπορούμε να έρθουμε στο AppCamp;

Ναι, το AppCamp δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που δεν έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν στην ιδέα τους αλλά και σε αυτούς που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης της εφαρμογής.

Θα υπάρξει seed funding για τις εφαρμογές του AppCamp;

Κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται αλλά οι διοργανωτές (μεταξύ αυτών ο Γ. Γάτος, Opencoffee Thessaloniki && ο Γ. Δοξαράς, Niobium Labs) του AppCamp θα βοηθήσουν τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις (εφόσον το επιθυμούν οι ομάδες) ώστε να έρθουν σε επαφή με seed funds όπως το Openfund ή το Silicon Valey Greek Seed Fund.

Πού μπορώ να βρω επιπλέον πληροφορίες για το AppCamp;

Στο επίσημο site του, στο AppCamp.gr.

[Disclaimer: Το www.away.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του AppCamp]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.