Lytro: Η φωτογραφία αλλάζει. Ολοκληρωτικά.

Lytro

Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι η φωτογραφία είναι η ακριβής απεικόνιση μίας στιγμής. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει καθώς ο φωτογραφικός φακός μπορεί να αποθανατίσει μόνο μία γωνία, μόνο έναν συγκεκριμένο φωτισμό και μπορεί να εστιάσει μόνο σε ένα σημείο. Αν κάποιος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα "συλλάβει" τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό κάθε στιγμής. Όμως, οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι και δεν μπορούμε να φωτογραφίσουμε τόσο επιτυχημένα.

Μία νέα εταιρία από, πού αλλού, την California δείχνει αποφασισμένη να αλλάξει ολοκληρωτικά την ιστορία της φωτογραφίας. Η Lytro έχει ήδη ξεκινήσει να κατασκευάζει και να δοκιμάζει φωτογραφικές μηχανές που μπορούν να "εγκλωβίσουν" όλους τους πιθανούς φωτισμούς και να μπορούν να εστιάζουν σε όλα τα αντικείμενα που υπάρχουν στον χώρο. Και αν αυτό που γράφω, δεν βγάζει και πολύ νόημα, δείτε την φωτογραφία που ακολουθεί. Κάνοντας click σε οποιοδήποτε σημείο της, αυτόματα εστιάζετε εκεί ενώ με διπλό click κάνετε zoom.


Μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες σαν την παραπάνω εδώ: lytro.com/picture_gallery

 

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να χάνετε χρόνο και να χάνετε στιγμές μέχρι να εστιάσει ο φακός της μηχανής σας. Επιπλέον, οι φωτογραφίες που έχουν τραβηχτεί με φωτογραφικές μηχανές της Lytro θα μπορούν με λίγα μόνο clicks να μετατρέπονται από 2D σε 3D. Αν και δεν γνωρίζουμε ακριβή ημερομηνία, οι πρώτες φωτογραφικές μηχανές με τις παραπάνω δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες στο εμπόριο μέσα στο 2011. Αν ενδιαφέρεστε να είστε ένας από τους πρώτους που θα αποκτήσουν μία από αυτές, τότε μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο επίσημο site της εταιρίας.

Η επιχειρηματική πλευρά του όλου εγχειρήματος έχει την υποστήριξη των Venture Capitals των ΗΠΑ. Σε 3 μέχρι στιγμής funding rounds, η Lytro έχει σηκώσει συνολικά 50 εκατομμύρια δολάρια. Ανάμεσα στις επενδυτικές εταιρίες βρίσκονται η Andreessen Horowitz, η Greylock Partners και η NEA. Στο Συμβούλιο των Advisors της Lytro βρίσκονται, μεταξύ άλλων, και 2 κάτοχοι Nobel, ο καθηγητής Φυσικής Douglas Osheroff που διδάσκει στο Stanford και ο Arno Penzias.

Το γεγονός ότι έχουν ήδη υπάρξει 3 funding rounds, το ύψος των επενδύσεων, οι γνώσεις και το status των Advisors, αποδεικνύει το πόσο πιστεύουν στο προϊόν που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει το εμπορικό του λανσάρισμα. Προσωπικά, μου αρέσει η ιδέα και, αν στεφθεί με επιτυχία, θα καταφέρει να αλλάξει ολοκληρωτικά την φωτογραφία..

[Disclaimer: Η πρώτη παράγραφος του κειμένου είναι "κλεμμένη" από εδώ]

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.