Nokia N9, το πρώτο all-screen smartphone της εταιρείας

Όπως περιμέναμε, η Nokia ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το πρώτο smartphone για MeeGo αποκλειστικά με οθόνη αφής, μία AMOLED 3,4 ''. Την νέα συσκευή, που ονομάζεται Nokia N9, την είχαμε δει πρώτη φορά μέσα στον Μάιο όταν και διέρρευσε ένα video teaser το οποίο στη συνέχεια κατέβηκε.

Με διαστάσεις 116,5 x 61,2 x 12,1 χιλιοστά και βάρος 135 γραμμάρια, το N9 θα μπορεί κανείς να το χειρίζεται μόνο μέσω της οθόνης αφής του. Βλέποντας κανείς τα τεχνικά χαρακτηριστικά, συναντάει μία AMOLED οθόνη 3,4'' με ανάλυση 854x480 pixels. Η εσωτερική μνήμη είναι όπως μας έχουν συνηθίσει τα τελευταία "μεγάλα" smartphones, αφού περιλαμβάνει 16 GB ή 64 GB αποθηκευτικού χώρου, ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξετε. Περνώντας πιο μέσα συναντάμε 1 GB μνήμης RAM και έναν επεξεργαστή OMAP3630, συγχρονισμένο στο 1 Ghz, και μία PowerVR SGX530 GPU. Όσον αφορά την camera με φακό Carl Zeiss, αυτή είναι 8 MP και μπορεί να τραβήξει video στα 720p με λόγο 16:9.

Φυσικά, στον τομέα της συνδεσιμότητας η Nokia έχει προβλέψει να συμπεριλάβει υποστήριξη για δίκτυα quad-band GSM και penda-band WCDMA, Bluetooth 2.1, WiFi 802,11 a/b/g/n, GPS καθώς και την τεχνολογία NFC, κάτι που θα κάνει το N9 το πρώτο κινητό τηλέφωνο που θα υποστηρίζει NFC-enabled περιεχόμενο στα Angry Birds. Επιπλέον περιλαμβάνει και άλλους αισθητήρες όπως proximity sensor, ambient light sensor, compass και orientation sensor. Σύμφωνα με τη Nokia, η μπαταρία της νέας συσκευής μπορεί να λειτουργεί για 50 ώρες με αναπαραγωγή μουσικής, 4,5 ώρες με αναπαραγωγή HD video και 7-11 ώρες με ομιλία.

Το λειτουργικό του σύστημα θα είναι όπως είπαμε το MeeGo 1.2 Harmattan ενώ αρχικά θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, γαλάζιο και magenta χρώμα. Η κυκλοφορία του αναμένεται να πέσει πριν το τέλος του 2011, ενώ πληροφορίες που αφορούν την τιμή δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Στο παρακάτω video μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο νέο κινητό της Nokia, όπου θα σχηματίσετε κι εσείς μία πρώτη γνώμη.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.