Τα πιο διάσημα animated Google Doodles

Είναι παράδοση για την Google να αφαιρεί σε ειδικές ημέρες το logo της από την κεντρική σελίδα, βάζοντας στη θέση του τα γνωστά σε όλους μας Google Doodles. Από το 1998 μέχρι και σήμερα, η Google έχει δημιουργήσει περισσότερα από 700 τέτοια διαφορετικά λογότυπα, άλλα στατικά και άλλα όχι. Με αφορμή το Google Doodle της προηγούμενης βδομάδας, εξ' αιτίας του οποίου κάποιοι ίσως να δεχθήκατε παρατήρηση για τις... μουσικές σας ικανότητες, σας παρουσιάζουμε μερικά από τα πιο διάσημα από αυτά.

Η ίδια η Google, βλέποντας την απήχηση που άρχισαν να έχουν αυτές οι δημιουργίες της, πέρυσι τον Ιανουάριο αποφάσισε να δοκιμάσει το πρώτο animated Google Doodle. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά και από τότε έχουμε δει αρκετά τέτοια ακόμα. Ας δούμε 5 από αυτά.

 

  • Συμπληρώνοντας 70 χρόνια από τη γέννηση του John Lennon

Στις 9 Οκτωβρίου του 1940 γεννήθηκε ο John Lennon, ένας από τους πιο διάσημους μουσικούς που πέρασαν από τη γη. Προς τιμήν του, δημιουργήθηκε το παρακάτω Google Doodle το οποίο αποτελείται από ένα video με την μουσική του Imagine στο φόντο.

 

  • H επέτειος 30 χρόνων του Pac-Man

Ποιος δεν έχει παίξει έστω και λίγα λεπτά, αν όχι ώρες, από το Pac-Man; Στις 21 Μαΐου του 2010 η Google γιόρτασε τα 30 χρόνια ζωής του δίνοντας μας ένα Doodle που δεν είχαμε ξαναδεί. Μπορούσαμε να παίξουμε το δημοφιλές παιχνίδι κατευθείαν μέσα από την κεντρική σελίδα της Google. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας του, είναι πως μέχρι το κανονικό logo της Google να πάρει τη θέση του, ξοδεύτηκαν περισσότερες από 5.000.000 εργατοώρες σε όλο τον κόσμο. Ακόμα και σήμερα, όποιος θέλει μπορεί να παίξει με αυτό το Google Doodle, εδώ.

 

  • Πάρ' τε τον έλεγχο ενός υποβρυχίου, με αφορμή τη γέννηση του Ιούλιου Βερν

    Στις 8 Φεβρουαρίου συμπληρώνονταν 183 χρόνια από τη γέννηση του Ιούλιου Βερν, ιδιαίτερα γνωστός από το διάσημο έργο του "20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα". Οι χρήστες μπορούσαν να κατευθύνουν ένα υποβρύχιο με τη βοήθεια ενός μοχλού, κάνοντας έτσι μία βόλτα μέσα στη θάλασσα. Η πραγματική έκπληξη όμως περίμενε τους χρήστες συσκευών με accelerometer όπως το iPhone ή το iPad, αφού ο χειρισμός του υποβρυχίου γινόταν πια απλά αλλάζοντας τη γωνία στο κινητό.

     

    • Τα γενέθλεια της Martha Graham

      Στις 11 Μαΐου συμπληρώνονταν 117 χρόνια από τη γέννηση της Martha Graham, μίας αμερικανίδας χορεύτριας και χορογράφου της οποίας η επιρροή στο χορό συγκρίνεται με την επιρροή που είχε ο Picasso στις σύγχρονες εικαστικές τέχνες. Η Google αποφάσισε να την τιμήσει δημιουργώντας το παρακάτω όμορφο animation.

       

      • Το Google logo δεν συμπαθεί τον δείκτη του ποντικού σας

        Τον προηγούμενο Σεπτέμβρη η Google δημιούργησε ένα Doodle το οποίο μάλλον... δεν μας συμπαθούσε. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που το βελάκι το πλησίαζε, εκείνο μας απεφεύγε όπως μπορούσε.

         

        Η Google έχει δημιουργήσει ένα αρχείο όλων των διαφορετικών λογότυπων που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ. Περιλαμβάνεται και το δικό σας αγαπημένο Google Doodle στα παραπάνω ή είναι ίσως κάποιο άλλο;

        Σχολιάστε >
        4 σχόλια
        |
        Κατηγορίες:

        Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.