Asus Padfone: Tablet + Smartphone σε ένα πακέτο!

Όπως θα γνωρίζετε, αυτές τις μέρες ξεκινά η δημοφιλής έκθεση τεχνολογίας Computex 2011, στο Ταϊπέι της Ταϊβάν (31/5 – 4/6) και οι προσδοκίες καταναλωτών και όχι μόνο για τα νέα προϊόντα πού θα παρουσιαστούν, είναι υψηλές. Λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες της Computex για το κοινό, ήδη γνωρίζουμε αρκετές νέες τεχνολογίες και συσκευές πού θα κάνουν το ντεμπούτο της στην έκθεση. Μια από αυτές ανήκει στην Asus και ονομάζεται Padfone…Μπορείτε να μαντέψετε τι είναι;

Το Padfone, όπως μπορείτε να δείτε και στις πρώτες φωτογραφίες του, δεν είναι παρά ένα tablet πού στο εσωτερικό του μπορεί να δεχθεί ένα συμβατό smartphone, συνδυάζοντας έτσι τις δύο συσκευές σε μία! Ουσιαστικά λειτουργεί σαν docking station για το τηλέφωνο, όμως αυτό εσωκλείεται πλήρως στην ειδική υποδοχή και δεν προεξέχει από πουθενά, ώστε να μπορεί ο χρήστης να μεταφέρει το tablet άνετα μαζί του! Η καρδιά και ο εγκέφαλος του Padfone θα είναι το smartphone και μόνο, αφού το tablet-υποδοχέας θα εκτελεί απλά χρέη απεικόνισης, ενώ φέρει και επιπλέον μπαταρία για μεγαλύτερη αυτονομία του συνδυασμού των δύο συσκευών.

Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε σχεδόν καμία λεπτομέρεια για το hardware πού θα φέρει το Padfone, ή τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, εκτός από το ότι το λειτουργικό του θα είναι Android, όπως δήλωσε η ίδια η Asus. Η κίνηση αυτή δείχνει το ζωηρό ενδιαφέρον της Asus για την αγορά των tablets και την διάθεσή της να πρωταγωνιστήσει, όπως άλλωστε έκανε και με τα πρώτα netbooks (Eee κανείς;) όταν ξεκίνησαν να κατακλύουν την αγορά, πριν από 2 σχεδόν χρόνια. Μια συσκευή όπως το Padfone μπορεί να καταστήσει ένα smartphone πολύ πιό παραγωγικό απ’ότι είναι συνήθως, χάρη στη μεγάλη οθόνη του tablet και τη δυνατότητα χρήσης εφαρμογών γραφείου με μεγάλο virtual πληκτρολόγιο, χωρίς όμως να χάνει τον “carry-around” χαρακτήρα της mobile συσκευής. Αναμένουμε με ανυπομονησία περισσότερες πληροφορίες για την πρωτοποριακή συσκευή!

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.