Η Disney αγόρασε την RocketPack, τα HTML5 games έρχονται!

RocketPack

Η RocketPack είναι μία Φινλανδική startup που κατασκευάζει την Rocket Engine, μία μηχανή που επιτρέπει στους developers να δημιουργήσουν τα δικά τους games σε HTML5. Έτσι, αποφεύγουν το App Store της Apple, τις ασυμβατότητες μεταξύ των διάφορων συσκευών και την αδυναμία των παλαιότερων υπολογιστών να εμφανίσουν γραφικά υψηλής ποιότητας. Η Disney αναγνώρισε την ευκαιρία και το νέο αυτό market που δημιουργείται χάρη στην HTML5 και αγόρασε την RocketPack για ένα αδιευκρίνηστο ποσό. Οι φήμες μιλάνε για 10 με 20 εκατομμύρια δολάρια αλλά η Disney δεν επιβαιωσε τις φημές.

Πίσω από αυτή την εξαγορά κρύβονται πολλά πράγματα. Αρχικά, η Disney αποφεύγει τον σκόπελο της Apple καθώς οποιοδήποτε game δεν χρειάζεται να περάσει από την έγκριση της εταιρίας του Cupertino, ενώ δεν θα μοιράζεται τα έσοδα με την Apple, όλα τα games πλέον θα τρέχουν στον built-in browser των iDevices, τον Safari. Οι ασυμβατότητες μεταξύ των διάφορων συσκευών ανήκουν στο παρελθόν αφού η HTML5 είναι ένα standard πρότυπο που έχει επισημποιηθεί από την W3C.

Η δημιουργία games είναι πολύ άπλή και εύκολη καθώς δεν απαιτείται κάποιο installation και μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε συσκευή, από τον υπολογιστή σας, από το iPad ή ακόμα και από το πρώτο σας netbook. Το gaming αλλάζει για ακόμα μία φορά και είμαι πολύ περιέργος να δω τι μας περιμένει και πώς θα καταφέρουν η Apple, η Microsoft και η Google να κρατήσουν τους developers και να τους αποτρέψουν από την HTML5 δημιουργία παιχνιδιών..

[via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Disney αγόρασε την RocketPack, τα HTML5 games έρχονται!”

  1. Ο/Η gbirbilis λέει:

    δυστυχώς η HTML5 δεν έχει καν ορίσει κάποιο default encoding για το video/audio

  2. Ο/Η gbirbilis λέει:

    επίσης οι HTML5 εφαρμογές προφανώς μπορούν να τυλίγονται με App launchers ώστε να είναι συμφέρουσες εμπορικά (γιατί αν δεν έχεις App Store / Marketplace integration δύσκολα θα βρείς πελάτες)