Περισσότερη ασφάλεια στη σύνδεση με τον Google λογαριασμό σας

Η πλειοψηφία των χρηστών είναι ικανοποιημένη από τη χρήση ενός password για την ασφάλεια του λογαριασμού τους, όμως, για τους πιο απαιτητικούς, η Google ανακοίνωσε ένα νέο προαιρετικό μέτρο ασφάλειας.

Το ονομάζουν "2-step verification" και φέρει αρκετές ομοιότητες με την ασφάλεια που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για να συνδέεστε στο e-banking site τους. Για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, θα χρειαστείτε το κλασικό password και έναν άλλον κωδικό που θα τον λαμβάνετε μέσω του κινητού σας. Εδώ, έχετε να διαλέξετε μεταξύ 3 επιλογών για τον τρόπο με τον οποίο θα σας στέλνουν τον επιπλέον κωδικό: να σας πάρει τηλέφωνο ένας αυτόματος τηλεφωνητής της Google, να σας σταλεί με SMS ή να τον παράγει ένα mobile application. Το τελευταίο λειτουργεί μόνο σε Android, BlackBerry ή iPhone. Υπάρχει επιλογή, μέσω της οποίας θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον επιπλέον κωδικό ανά 30 μέρες, και όχι κάθε φορά που θέλετε να συνδεθείτε.

Το προφανές μειονέκτημα είναι πως, για να συνδέεστε στον λογαριασμό,  θα πρέπει να έχετε πάντα το κινητό σας μαζί. Το παραπάνω βέβαια είναι συγχρόνως και πλεονέκτημα, μιας και ο επίδοξος hacker δεν θα μπορεί να συνεθεί, όσο έχετε το κινητό σας στην κατοχή σας.

Το νέο χαρακτηριστικό (του οποίου τη λειτουργία μπορείτε να δείτε στις παρακάτω εικόνες) ήταν σε δοκιμαστική έκδοση από τoν Σεπτέμβριο, και τώρα ήρθε η ώρα να γίνει διαθέσιμο σε όλους. Για να το ενεργοποιήσετε, πρέπει να πάτε στις Ρυθμίσεις Λογαριασμού (Account Settings) και να επιλέξετε το "Using 2-step verification".

[via] [image]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Περισσότερη ασφάλεια στη σύνδεση με τον Google λογαριασμό σας”

  1. Ο/Η dealsend λέει:

    To push / imap θα δουλεύει? Η δεν θα μπορούμε να πάρουμε πλέον emails στις φορητές συσκευές;