Ένα Google Doodle για τον Ιούλιο Βερν

Jules Verne Doodle

Το Google αλλάζει πολύ συχνά το λογότυπο της κεντρικής του σελίδας με κάποιο Doodle για να τιμήσει κάποιο σημαντικό πρόσωπο ή κάποιο γεγονός. Έτσι και σήμερα, το Doodle μας μεταφέρει.. "20.000 λεύγες κάτω από την θάλασσα" καθώς στις 8 Φλεβάρη του 1828 γεννήθηκε ο συγγραφέας του κλασσικού αυτού μυθιστορήματος, Ιούλιος Βερν. Μάλιστα, δεν πρόκειται απλά για ένα καινούριο στατικό λογότυπο, αλλά για ένα πλήρως interactive logo.

Ο χρήστης, μέσα από το Doodle, μεταφέρεται στο εσωτερικό ενός υποβρυχίου και τα γράμματα λειτουργούν ως παράθυρα για να βλέπει τι συμβαίνει έξω από αυτό. Ο μοχλός που βρίσκεται στα δεξιά είναι πλήρως λειτουργικός και έτσι μπορούμε να περιηγηθούμε στον εικονικό βυθό. Ακόμα μία ευχάριστη έκπληξη από την Google που δεν χάνει ευκαιρία να μας εκπλήσει κάθε μέρα. Αν θέλετε να δείτε όλα τα doodles στην ιστορία του γίγαντα της αναζήτησης, δεν έχετε παρά να επισκευτείτε το google.com/logos.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Ένα Google Doodle για τον Ιούλιο Βερν”

  1. Ο/Η charistas λέει:

    Το πιο ωραίο στο σημερινό doodle είναι πως ανταποκρίνεται στα accelerometers. Οποιοσδήποτε έχει iOS 4.2+ ή κάποιο browser που υποστηρίζει CSS3 μπορεί να κουνάει το κινητό του και να βλέπει τον βυθό.

  2. Ο/Η Kentavros λέει:

    Επίσης αν το πας τέρμα κάτω στο βυθό βλέπεις μέσα απο τα 'παράθυρα' φύκια στο σχήμα της google