Το TheGreekz.com έκλεισε. Μέχρι να ανοίξει το επόμενο..

TheGreekz.com

Το TheGreekz.com είναι, ή μάλλον ήταν, ένας από τους πιο γνωστά Ελληνικά sites με links για download αρχείων. Όλα αυτά, μέχρι την περασμένη εβδομάδα που έγινε μία οργανωμένη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε όλη την Ελλάδα και συνελλήφθησαν 5 άτομα που κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, μετά από κατ' οίκων έρευνες, προέκυψεη ότι οι συλληφθέντες ήταν moderators στο TheGreekz.com και κατασχέθηκαν συνολικά 25 σκληροί δίσκοι, 5 laptops και πολλά CDs. Για να καταλάβουμε την δυναμική και τον όγκο των δεδομένων που ήταν διαθέσιμα μέσω του TheGreekz.com, αρκεί να προσέξουμε ότι είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη ενώ οι καθημερινές του επισκέψεις ξεπερνούσαν τα 15 εκατομμύρια.

Βέβαια, ο "πόλεμος" μεταξύ δισκογραφικών, studio παραγωγής ταινιών, εταιριών παραγωγής Games και των πειρατών δεν τελειώνει εδώ. Αύριο θα ξεφυτρώσουν 10 κλώνοι του TheGreekz.com και η ιστορία θα επαναληφθεί. Όπως έγινε με το Napster, το AudioGalaxy, το Demonoid και με το δικό μας, gamato. Εκτός αν όλες αυτές οι εταιρίες καταλάβουν ότι πάντα θα είναι οι χαμένες της υπόθεσης και αποφασίσουν να ακολουθήσουν την συμβουλή του David Guetta: Music should be free!

[via]

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

10 απαντήσεις στο “Το TheGreekz.com έκλεισε. Μέχρι να ανοίξει το επόμενο..”

  1. Ο/Η lakosshoots λέει:

    Ευχαριστώ για το άρθρο. Πρακτικά συμφωνώ, όμως πρέπει να αναλογιστούμε ομοίως ότι κάποιοι δουλεύουν για να υπάρχουν όλα τα ηλεκτρονικά προϊόντα.
    Το να "κλέβει" κάποιος είναι σαν να πηγαίνω στο συνεργείο και να μην πληρώνω τις εργασίες που μου παρείχαν. Πρέπει να εξελιχθεί ο τρόπος διακίνησης και διαχείρισης της πληροφορίας. Συμφωνώ. Αλλά το ότι υπάρχουν προϊόντα διαθέσιμα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας τα παρέχουν τσάμπα. Πρέπει να ξεφύγουμε από την νοοτροπία του τσάμπα. Προτιμώ να πληρώσω 5 και 10 ευρώ για ένα παιχνίδι, παρά να το κατεβάσω παράνομα. Αν το κατεβάσω παράνομα, μακροπρόθεσμα δεν κερδίζω.

    Επίσης ο David Guetta δήλωσε αυτά: http://www.digitalspy.co.uk/music/news/a301587/da...
    Δεν είπε ακριβώς "music should be free".

    • Ο/Η dkalo λέει:

      Προσωπικά και εγώ είμαι κατά του "τζάμπα". Αλλά νομίζω ότι υπάρχει μέσος δρόμος ανάμεσα στα πανάκριβα CD/Movies/Games και στο free των trackers. Για μένα, δουλεύει πολύ καλά το μοντέλο του iTunes με .99 € ανά τραγούδι με την δυνατότητα να κατεβάσω κάθε τραγούδι ξεχωριστά. Ένα αντίστοιχο μοντέλο και για ταινίες / games θα ήταν εκπληκτικό πιστεύω. Γενικότερα, πρέπει να γίνουν αλλαγές στην νοοτροπία των μεγάλων corporations και στον τρόπο διανομής του υλικού τους.

  2. Ο/Η stardust λέει:

    Γνωρίζετε ότι είναι παράνομο να τραγουδήσεις ή σφυρίξεις ή μουρμουρίσεις ένα τραγούδι που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα όταν είσαι στο κατάστημα σου για παράδειγμα?Δεν μιλάω να βάλεις μουσική απο το στερεοφωνικό ή να έχεις μουσικούς και να παίζουν ζωντανή μουσική!Αυτό εξυπακούεται οτι είναι παράνομο αν δεν έχεις πληρώσει πρώτα για πνευματικά δικαιώματα, αλλά απαγορεύεται και να σφυρίξεις !!!
    Γνωρίζετε οτι το τραγούδι που τραγουδάμε στα αγγλικά οταν κάποιος έχει γενέθλια υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και κάθε φορά που το τραγουδάμε θα έπρεπε να πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα?
    Αυτά δεν είναι επιστημονική φαντασία.Με λίγο ψάξιμο τα βρίσκει ο καθένας στο ίντερνετ.
    Απ'ότι καταλαβαίνετε όλοι μας έχουμε ''κλέψει'' τις δισκογραφικές, άλλο που δεν κινούν τις νομικές διαδικασίες για αυτά τα ''παραπτώματα'' ακόμα!Μην ανησυχείτε όμως ,αν ποτέ πατάξουν το παράνομο κατέβασμα που τους καίει και περισσότερο τότε το επόμενο μέτωπο που θα ανοίξουν με τον κόσμο θα είναι τα πνευματικά δικαιώματα από τη ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών με οποιοδήποτε μέσο(σφύριγμα,τραγούδισμα,μουρμούρισμα)
    Περαστικά μας...

  3. Ο/Η giorgos λέει:

    Το site TheGreekz.com εβγαζε πολλα λεφτα ειχε 150000 premium μελη απο 5 euro το μηνα εβγαζαν 750.000 euro το μηνα απο τα μελη και αλλα τοσα απο τις διαφημισεις βαλε ποσο καιρο ηταν ανοιχτο εβγαλαν παρα πολλα λεφτα οσα περιπου εβγαλε και το gamato.info δεν ηταν οι τυποι ρομπεν των δασων ρισκαραν να τους συλλαβουν αλλα οχι για να βλεπεται εσεις τσαμπα ταινιες αλλα για να βγαλουν λεφτα να παρουν μεγαλα σπιτια και cabrio αυτοκινητα καλα εκαναν εβγαλαν λεφτα και εγω καταβαζα τσαμπα ταινιες και τωρα κατεβαζω απο αλλα site καινουργια

  4. Ο/Η plathsxD λέει:

    Αμα σαρέσει πλήρωνε. Εγώ παντως δεν γουσταρω να πληρωνω γουσταρω να κατεβασω η πιο πολοι εβαλαν ιντερνετ για να κατεβαζουν μουσικη και οχι για να μπενουν σε φορουμς και να ποιανουν σηζητηση τεσπα εκει δεν ειναι το θεμα μας

  5. Ο/Η plathsxD λέει:

    Αμα σαρέσει πλήρωνε. Εγώ παντως δεν γουσταρω να πληρωνω γουσταρω να κατεβασω η πιο πολοι εβαλαν ιντερνετ για να κατεβαζουν μουσικη και οχι για να μπενουν σε φορουμς και να ποιανουν σηζητηση τεσπα εκει δεν ειναι το θεμα μας

  6. Ο/Η plathsxD λέει:

    Μας κοβουν την συνταξει στους παπουδες μας που περασαν σκληρα στην κατοχη και κοβουνε απο εδω και απο εκει γιατι εεε?

  7. Ο/Η plathsxD λέει:

    Μας κοβουν την συνταξει στους παπουδες μας που περασαν σκληρα στην κατοχη και κοβουνε απο εδω και απο εκει γιατι εεε?

  8. Ο/Η plathsxD λέει:

    Και στο τελος να μπενουν στο ιντερνετ και να λενε η αρχες ο νομος ανεβασες μουσικη θα σε καταδικασουμε να παρουμε μερικα λεφτα και απο σενα γιατι ανεβασες 1000 αλπουμ μουσικης εεε και τι εγινε βρε φιλε επειδη ανεβασα 1000 αλπουμ μουσικης δεν σκοτωσα και κανενα οπως κανετε εσεις πιγενουν ολοι η ανθρωποι προς την ανεργια να βγενουμε στους δρομους καμια ωρα να πανα πλενουμε αυτοκινητα και να μας φερουνται στην ιδια μας την χωρα οσαν τους γυφτους...

  9. Ο/Η plathsxD λέει:

    Aπο οταν μπηκαν τα ευρα εχουμε καταστραφει ολοι μας και εσεις κοιταζετε πως θα φατε τα λεφτα του κοσμακι για να ξεπληρωσετε τα δικα σας λαθοι τα δικα σας χρεωστικα που μονη σας τα εχετε κανει οσαν τα μουτρα σας... Αυτα ειναι τα κομματα...η νομοι και τα σκατα τους ΄....που εχουμε καταντησει.!