Το Microsoft Kinect ως εργαλείο σε εγχειρίσεις

Έχουμε δει το Kinect να χρησιμοποιείται με πολλούς και... ίσως κάποιες φορές περίεργους τρόπους. Να όμως που ήρθε η στιγμή, πέρα από τη διασκέδαση, να εφαρμοστεί και για άλλους σκοπούς.

Οι γιατροί σήμερα, χρησιμοποιούν σε κάποιες εγχειρήσεις ρομποτικά εργαλεία. Όμως παρόλο που έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν τι κάνουν, κανένα από αυτά δεν προσφέρει την αίσθηση της αφής. Αυτό ήθελαν να πετύχουν μία ομάδα φοιτητών της Ηλεκτρολογίας από το University of Washington, και τα κατάφεραν. Πως έγινε αυτό; Γράφοντας κώδικα τον οποίο και χρησιμοποίησαν στο Kinect.

Με τη βοήθεια των αισθητήρων του Kinect και του κώδικα τους, μπορούν να δημιουργήσουν ένα εικονικό δυναμικό πεδίο στον τρισδιάστατο χώρο. Έτσι όταν για παράδειγμα ο γιατρός πλησιάσει επικίνδυνα ένα όργανο του ασθενή, θα το νιώσει και θα προσέξει ακόμα περισσότερο. Έτσι οι εγχειρίσεις θα ολοκληρώνονται με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Όπως αναφέρει ένας από τους φοιτητές, αν δεν είχαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το Kinect στο εγχείρημα τους, ένα ανάλογο σύστημα θα κόστιζε περίπου $50.000. Βέβαια, μέχρι να αρχίσει να χρησιμοποιείται η ιδέα των φοιτητών θα πρέπει να μειωθεί κατά πολύ το μέγεθος των αισθητήρων καθώς και να αυξηθεί η ανάλυση του βίντεο.

Πόσο αργεί η εποχή που όλες οι εγχειρίσεις θα γίνονται εξ ολοκλήρου από απόσταση και με μηχανικά μέσα; Το τελευταίο θα το μάθουμε σύντομα. Παρακάτω πάρτε μια γεύση με το τι άλλο μπορεί να πετύχει κάποιος με το Kinect του Xbox 360.

[via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Το Microsoft Kinect ως εργαλείο σε εγχειρίσεις”

  1. Ο/Η λυκ λέει:

    Δεν ανέφερες ότι το χάκεμα γίνεται με λίνουξ