Firefox vs Internet Explorer: νικητής είναι ο.. Google Chrome!

Από την ημέρα που πρωτοπαρουσιάστηκε ο Mozilla Firefox έχουν περάσει σχεδόν 6.5 χρόνια και από τον Νοέμβρη του 2004 μέχρι σήμερα, το Internet έχει μεταμορφωθεί και πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Οι χρήστες πλέον είναι πολύ πιο ενημερωμένοι και ψάχνουν τις εναλλακτικές επιλογές για το καθημερινό τους σερφάρισμα.

Έτσι, το αναπόφευκτο συνέβη: ο Firefox είναι πλέον ο browser που χρησιμοποιείται περισσότερο στην Ευρώπη αφού το market share του ξεπέρασε τον Internet Explorer της Microsoft. Η διαφορά βέβαια είναι πολύ μικρή (38.11% - 37.52%) αλλά κοιτάζοντας κανείς τα συγκεντρωτικά στατιστικά του 2010, θα παρατηρήσει ότι η πτώση του Internet Explorer αγγίζει το 8% ενώ και το market share του Firefox δεν έχει αυξηθεί.

Ο μεγαλύτερος κερδισμένος για το 2010 ήταν ο Chrome της Google που αύξησε το ποσοστό του κατά 10%, φτάνοντας συνολικά το 15%. Τριπλασίασε δηλαδή τους χρήστες του σε λιγότερο από έναν χρόνο. Όχι κι άσχημα για τον γίγαντα της αναζήτησης. Στον.. πάτο της κατάταξης των web browsers βρίσκονται ο Opera και ο Safari της Apple αφού κανένας από τους δύο δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 5%.

Εσείς ποιον web browser χρησιμοποιείτε περισσότερο?

[via, photo via]

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Firefox vs Internet Explorer: νικητής είναι ο.. Google Chrome!”

  1. Ο/Η Douleia apo to spiti λέει:

    Πολύ ενδιαφέρον blog!Συγχαρητήρια!

  2. Ο/Η @dimkord λέει:

    Νομιζω πια πως ο chrome ειναι αρκετα ωριμος και τον προτιμω εδω και μερικους μηνες