Αύριο το νέο Mac App Store!

Για όσους δεν γνωρίζουν, στην παρουσίαση του νέου MacBook Air, η Apple ανακοίνωσε την δημιουργία ενός νέου App Store το οποίο θα περιέχει εφαρμογές για υπολογιστές Mac σε συνδιασμό με τις υπάρχουσες εφαρμογές σε iOS. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Apple το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα ανοίγει αύριο, 6 Ιανουαρίου.

Η ιδέα πίσω από το Mac App Store είναι η ίδια που έκανε και το υπάρχον ηλεκτρ. κατάστημα να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία. Με δύο απλά λόγια, ευκολότερη αγορά και διαχείριση εφαρμογών. Αυτό εμπεριέχει εννοείται και όλα τα καλούδια του υπάρχον καταστήματος. Screenshots, σχόλια από χρήστες, αυτόματες ενημερώσεις και εύκολη αγορά μέσω του λογαριασμού iTunes.Τι ακριβώς σημαίνουν όμως όλα αυτά; Εκτός της ευκολίας που προσφέρει μια εφαρμογή η οποία περιέχει σαν βιβλιοθήκη (και μάλιστα διαδικτυακά) εφαρμογές για Mac και iOS (συσκευές iPhone,iPad,iPod Touch)  , το νέο κατάστημα προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια, φθηνότερες τιμές σε εφαρμογές που κυκλοφορούσαν ως τώρα σε DVDs και CDs όπως το iLife,iWork, κ.α  ... και το πιο σημαντικό; Εύκολη μεταφορά εφαρμογών iOS σε υπολογιστές Mac.


Ναι πολύ καλά ακούσατε. Η Apple έχει ήδη κάνει την διαδικασία μεταφοράς τίτλων (porting) από συσκευές iOS σε Mac τόσο απλή  που απαιτεί ελάχιστο χρόνο σχετικά (έναν μήνα και κάτι).  Βέβαια δεν είναι αυτό το πιο σημαντικό κομμάτι. Προσωπικά πιστεύω ότι το πιο σημαντικό μέρος του Mac App Store είναι η δυνατότητα αγοράς μεμονωμένων εφαρμογών που πριν ήταν μέρος πακέτων όπως π.χ το Pages αντί του πακέτου iWork. Ενώ ίσως ακόμα πιο σημαντική να είναι η δυνατότητα μεταφοράς των εφαρμογών σε όλες τις Mac συσκευές που σας ανήκουν κάνοντας απλά login στον λογαριασμό σας στο iTunes.

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.