Η Nokia βρήκε CEO, ετοιμάζει αντεπίθεση με στόχο RIM/Apple/Google

Η Nokia βρήκε τον αντικαταστάτη του Olli-Pekka Kallasvuo στο πρόσωπο του Stephen Elop, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ήταν Πρόεδρος του Business Division της Microsoft. Ο Elop αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρίας σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Nokia αντιμετωπίζει πίεση στην αγορά των high-end smartphones από τις RIM, Apple και Google (μέσω του Android). Ο νέος CEO της Nokia, ο οποίος τυπικά ξεκινάει στις 21 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει παράλληλα να βρει γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις στο κομμάτι των πωλήσεων αλλά και της ανάπτυξης νέων συσκευών. Ως προς το δεύτερο, η Nokia πρόσφατα ανακοίνωσε στρατηγική συμφωνία με την Intel για τη κατασκευή νέων high-end smartphones και tablets.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως CEO της Nokia, σύμφωνα με την WSJ, ο Elop κρατά χαμηλούς τόνους τονίζοντας ωστόσο τη μεταβατική περίοδο που περνά η αγορά:

"Ο ρόλος μου ως ηγέτη της Nokia είναι να οδηγήσω την ομάδα μας μέρα σε μια περίοδο αλλαγής, να διευθύνω τον οργανισμό μέσα σε μια περίοδο αναστάτωσης... να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας, αυξάνοντας παράλληλα την οικονομική μας δυναμική."

Αυτή τη περίοδο η εταιρία έχει δώσει μεγάλη προσοχή στη προώθηση του N8, στο Symbian 3 και το Meego.

[Με πληροφορίες από TechCrunch Europe]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.