Άμεση αναζήτηση με το Google Instant

Η Google παρουσίασε ένα νέο feature το οποίο έχει την κωδική ονομασία “Instant” και έχει ως σκοπό να βοηθήσει του χρήστες του Google να βρίσκουν πληροφορίες πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ, εμφανίζοντας τους αποτελέσματα πριν τελειώσουν την αναζήτηση τους. Η εταιρεία εκτιμά ότι προβλέποντας και δείχνοντας αποτελέσματα, ο χρήστης δεν γλυτώνει μόνο 2,5 δευτερόλεπτα, αλλά βοηθάει και αυτόν που δεν ξέρει για τι ακριβώς ψάχνει.

Βέβαια τώρα θα αναρωτιέστε τι αποτελέσματα δείχνει. Αν θυμάστε και παλιότερα όταν πληκτρολογούσατε στο Google, εμφανιζόταν από κάτω μία αναδυόμενη λίστα με προτάσεις για το τι μπορεί να θέλετε να γράψετε. Αυτό ακριβώς γίνεται και τώρα, με τη διαφορά ότι σας εμφανίζει και τα αποτελέσματα της αναζήτησης από την πρώτη πρόταση στη λίστα, χωρίς να χρειαστεί να πατήσετε “enter” ή “search”. Π.χ. αν πατήσετε “nice f”, τότε η πρώτη πρόβλεψη της Google είναι ότι θέλετε να πατήσετε “Nice France” και αυτομάτως σας βγάζει από κάτω φωτογραφίες και links για την Νίκαια στη Γαλλία.

Η Google εκτιμά ότι αν όλοι οι χρήστες γυρίσουν στο instant search, τότε αυτή θα γλιτώνει 11 ώρες αναζήτησης ανά δευτερόλεπτο (με 2,5 δευτερόλεπτα ανά χρήστη φανταστείτε πόσοι το χρησιμοποιούν ταυτόχρονα). Το νέο αυτό feature είναι διαθέσιμο για την Αμερική αλλά και αρκετές χώρες της Ευρώπης. Φυσικά η χώρα μας δεν είναι μέσα σε αυτές, ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το instant search, αρκεί να πάτε στο google.com. Ακόμη ο browser σας θα πρέπει να είναι Chrome, Safari, Firefox ή Internet Explorer 8.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Άμεση αναζήτηση με το Google Instant”

  1. Ο/Η Iraklis λέει:

    Είναι τεράστια αλλαγή όσο αφορά το SEO. Ουσιαστικά ο χρήστης θα κοιτάει μόνο τα page 1 αποτελέσματα και θα παραμετροποιέι το λήμα μέχρι να βρεί αυτό που ζητάει.