Λύση στην ελονοσία ένα laser που σκοτώνει εκατοντάδες κουνούπια

13bits-ted-blogspan

Η ελονοσία είναι ένα από τις σοβαρότερες ασθένειες παγκοσμίως, ιδιαίτερα για τις Αφρικανικές χώρες και δεν αποτελεί έκπληξη που πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν τη ζωή τους για να βρουν λύση για αυτές τις ασθένειες. Ένας από τους λόγους που την κάνουν δύσκολη ασθένεια, είναι η γρήγορη εξάπλωση της, λόγω των κουνουπιών που τη μεταφέρουν.  Ωστόσο, η εταιρεία του Nathan Myhrvol (πρώην chief technology officer στη Microsoft), η  Intellectual Ventures Labs,  πιστεύει ότι βρήκε ένα τρόπο να “κουμαντάρει” την ασθένεια, σκοτώνοντας τα κουνούπια που τη μεταφέρουν με ένα laser το οποίο είναι φτιαγμένο από κοινά ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συγκεκριμένο laser, το οποίο έχει φτιαχτεί με κομμάτια από εκτυπωτές, ψηφιακές κάμερες και προβολείς,  μπορεί να σκοτώνει 50-100 κουνούπια μέσα σε ένα μόνο δευτερόλεπτο. Ο Myhrvold παρουσίασε το συγκεκριμένο laser στο TED conference, χρησιμοποιώντας το πάνω σε εκατοντάδες κουνούπια μέσα σε ένα γυάλινο κουτί. Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου laser, είναι το λογισμικό με το οποίο λειτουργεί, καθώς πρώτα καθορίζει το μέγεθος και το σχήμα του στόχου και μετά αποφασίζει αν θα “πυροβολήσει”. Πραγματικά πολύ σημαντικό, καθώς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να στοχεύσει κάποιον στο πρόσωπο ή έστω φανταστείτε να σκότωνε κάθε έντομο όπως π.χ. μέλισσες.

Αναμφισβήτητα είναι ένα εργαλείο το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει σε χώρους όπως τα νοσοκομεία, ή σε περιοχές με υψηλούς πληθυσμούς κουνουπιών. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι για ένα laser που να σκοτώνει κουνούπια, ωστόσο είναι η πρώτη φορά που υπάρχει και video που να αποδεικνύει τα όσα ακούγονται.

[via] [via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.