Telecom News(#21): Patent war, πωλήσεις Apple και ΟΤΕ

1000px-concept-2-marked

Για την εσωτερική αγορά τηλεπικοινωνιών ξεχωρίζουμε τις εξελίξεις στα εργασιακά του ΟΤΕ, τα νέα πακέτα καρτοκινητής, τον νέο εθνικό κόμβο διαδικτυακής διασύνδεσης και την "παράκαμψη" της ονομαστικοποίησης των καρτοκινητών. Στο εξωτερικό ξεχωρίζουμε τον patent war, τις  φήμες για τα νέα windows mobile 7 και τις μεγάλες πωλήσεις της Apple. Και αυτή την φορά η στήλη συνοδεύεται από στατιστικά, έρευνες και δυο ακόμα reviews. Καλή ανάγνωση.

  • Οι σχέσεις κυβέρνησης και ΟΤΕ συνεχίζουν να διαταράσσονται για διαφόρους λόγους. Τα μέτωπα είναι πολλά: δεύτερος γύρος εθελούσιας , χρέη προς το ΙΚΑ (επίσημα ο όμιλος αρνείται ότι υπάρχει χρέος )και άρση μονιμότητας. Οι εξελίξεις τους επόμενους μήνες θα είναι σημαντικές όχι μόνο στο εσωτερικό του ομίλου αλλά και στις παρεμβάσεις του στην αγορά τηλεπικοινωνιών. Επιπρόσθετα, τις τελευταίες μέρες ξεκίνησαν διαβουλεύσεις μεταξύ των εργαζομένων και της διοίκησης για μείωση προσωπικού, πρόωρη συνταξιοδότηση και άρση μονιμότητας.
  • Με μικρή καθυστέρηση τοποθετήθηκε ο γραμματέας ψηφιακού σχεδιασμού. Το έργο του θα τον κρίνει αν και η στήλη είναι χαρούμενη μιας και ο Αντώνης Μαρκόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ευχόμαστε καλή τύχη με πλούσιο και ουσιαστικό έργο.
  • Θέλοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις αλλά και μερίδιο των χρηστών η Nokia προσφέρει δωρεάν μια νέα έκδοση των Ovi Maps που αφορούν 74 χώρες σε 46 γλώσσες. Σύμφωνα με μελέτες στο τέλος του 2009 27 εκατ. χρήστες παγκοσμίως χρησιμοποιούν GPS στα κινητά τους τηλέφωνα.
  • H Wind-Tellas συνεχίζει την επιθετική της πολιτική σε όλα τα μέτωπα μετά την σταθερή και τα νέα συμβόλαια((WIND XS, S, M, L, XL & XXL)) πλέον στρέφεται και στην καρτοκινητή με την νέα καρτοκινητή WIND. Επιστροφή χρημάτων για όλες τις κάρτες μέχρι το όριο των 50 ευρώ/μήνα. Ελκυστικό! Σϋντ0μα θα ακολουθήσουν και άλλες προσφορές.
  • Το πρόχειρο νομοσχέδιο για την ονομαστικοποίηση των καρτοκινητών βρήκε τον πρώτο του αντίπαλο ο οποίος έρχεται από την Λετονία. Ανωνυμία και οικονομικές χρεώσεις. Περισσότερα εδώ.
  • Σταδιακά οι αεροπορικές εταιρίες εφαρμόζουν τεχνολογίες για την υποστήριξη των δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Η Oman Air διαθέτει σύστημα κινητής τηλεφωνίας και δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο Wi-Fi.
  • Οδήγηση και κινητό δεν συμβαδίζουν. Άλλη μια πολιτεία της Αμερικής (Georgia) ψηφίζει νόμο που καθιστά παράνομη την σύνταξη μηνυμάτων (texting) κατά την διάρκεια της οδήγησης. Συμφωνούμε.
  • Ακόμα δεν έχουμε τοποθετηθεί για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, ελπίζουμε σύντομα. Ωστόσο έχουμε εκφράσει τις ενστάσεις μας για το τρόπο με τον οποίος πλησιάζουμε στο ψηφιακό σήμα. Τελευταία, κυκλοφορεί η φήμη ότι τα κανάλια εθνικής εμβέλειας ζητούν την οικονομική ενίσχυση της κυβέρνηση με την μορφή επιδότησης προς του πολίτες. Δύσκολο έως ακατόρθωτο. Ας συνεχίσουμε να ελπίζουμε.
  • Ο διπλασιασμός των πωλήσεων του i-phone οδήγησαν σε αύξηση 32% στα έσοδα της Apple συγκριτικά με τα έσοδα του περσινού τετραμήνου. Η συσκευή πούλησε 8.7 εκατ. κομμάτια. Όταν η οικονομική κρίση χάνεται από το λεξικό της Apple. Το γράφημα που ακολουθεί είναι ενδεικτικό. Όσο για το νέο τεχνολογικό όπλο της Apple, το ipad προβλέπεται να πουλήσεις ανάμεσα σε 1 και 2 εκατ. συσκευές μέσα στον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας.

apple-revenue-by-segment

Τα έσοδα της Apple για κάθε προϊόν[πηγή]

[Έρευνες-Στατιστικά ]

[Reviews]

Σχολιάστε >
24 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.