300 εκατομμύρια τα μέλη του Facebook παγκοσμίως

Facebook Ads

Αν είστε μέλος στο Facebook, τότε μέσα σ' αυτό μπορείτε να γνωρίσετε τουλάχιστον άλλα 300 εκατομμύρια ανθρώπους, αφού τόσα είναι τα μέλη της δημοφιλoύς ιστοσελίδας σύμφωνα με το blog post του Mark Zuckerberg. Πέρα από αυτό το νούμερο, που είναι ενδεικτικό της δυναμικής της σελίδας, τόνισε πως υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ομάδα του Facebook, άλλες ευχάριστες και άλλες δύσκολες, που έχουν να κάνουν με το πως τα συστήματα τους θα διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο δεδομένων που καθημερινά προστίθεται σ' αυτή.

Ενδιαφέρον προκάλεσε η ατάκα του Zuckerberg "μόλις αρχίσαμε", που μας κάνει να περιμένουμε περισσότερα πράγματα και ίσως νέες δυνατότητες στο μέλλον. Τέλος ανέφερε ότι το τελευταίο τετράμηνο ήταν κερδοφόρο για την σελίδα, κάτι που δεν αναμενόταν να συμβεί μέχρι την επόμενη χρονιά.

[via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “300 εκατομμύρια τα μέλη του Facebook παγκοσμίως”

  1. Ο/Η Alexandros λέει:

    Άντε να τα χιλιάσει (τα εκατομμύρια) το facebook!

    Αυτό που μου έκανε εντύπωση Ανέστη είναι το γεγονός ότι δεν περίμεναν να έχουν κέρδη μέχρι το επόμενο έτος. Μα είναι δυνατόν?

    Δε διαφωνώ, γίνονται τεράστιες επενδύσεις από μεριάς facebook και έχουν γιγαντιαία έξοδα, αλλά 300 εκατομμύρια πελάτες με πολλές διαφημίσεις = κολοσιάια revenues!

  2. Ο/Η Anestis Chatzidiakos λέει:

    Αυτό που λες έκανε εντύπωση και σ' εμένα. Υποθέτω ότι έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Facebook γιγαντώθηκε στο μέση της οικονομικής κρίσης, σε μια περίοδο που πολλές εταιρίες μείωσαν τις δαπάνες τους για διαφημίσεις μέσω διαδικτύου. Ενώ λοιπόν οι ανάγκες της ιστοσελίδας σε υποδομές αυξανόταν, δεν ήταν ανάλογη και η αύξηση των εσόδων της, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει κάποιες ζημιές. Οι οποίες προφανώς και δεν θα μπορούσαν να τους ταράξουν, αφού η απόσβεση των εξόδων είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.

    Φυσικά όλα αυτά είναι υποθέσεις, δεν μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται στο εσωτερικό του Facebook. Όμως η παρατήρηση σου είναι σωστή