Ταυτοποίηση των καρτοκινητών μέχρι το 2010

iphone

Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών ετοιμάζει σχέδιο νόμου για την ταυτοποίηση των καρτοκινητών τηλεφώνων μέχρι τον Ιούλιο του 2010. Σύμφωνα με το υπό μελέτη νομοσχέδιο, κάθε χρήστης καρτοκινητού τηλεφώνου οφείλει να υποβάλει στοιχεία ταυτοποίησης στον εκάστοτε πάροχο κινητών υπηρεσιών. Υπεύθυνοι για την διαδικασία ενημέρωσης των πολιτών  θα είναι οι εταιρίες κινητής, οι οποίες θα προβαίνουν σε διακοπή συνδέσεις σε περίπτωση που δεν έχει ταυτοποιηθεί ο χρήστης. Το νέο μέτρο θα υποχρεώνειτους κατόχους καρτοκινητών να δηλώνουν στις εταιρίες την μεταβολή της κατάστασης του καρτοκινητού (απώλεια, κλοπή, δωρεά κ.λ.π) ενώ οποιαδήποτε συναλλαγή με το δίκτυο τηλεφωνίας θα συνδέεται με τον αριθμό κάρτας IMSI και με τον κωδικό συσκευής IMEI. Ως επιβλέπουσα αρχή της τήρησης των αρχείων των καρτοκινητών θα είναι η ΕΕΤΤ, που θα ελέγχει τις εταιρίες κατά πόσο έχουν συμμορφωθεί με τις νέες ρυθμίσεις.
Θετικό στοιχείο των μέτρων η αναμενόμενη μείωση των κλοπών. Ωστόσο κρίνουμε ότι το ελληνικό μικρόβιο της γραφειοκρατία θα κάνει και πάλι την εμφάνιση του.

[via] & [via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Ταυτοποίηση των καρτοκινητών μέχρι το 2010”

  1. Ο/Η feni27 λέει:

    Σύμφωνα με τη τελική ρύθμιση του νομοσχεδίου για τα καρτοκινητά, ο χρήστης θα ταυτοποιήται μέσω του imei της συσκευής και όχι μέσω της κάρτας sim οι οποίες θα πωλούντε και θα ενεργοποιούντε όπως σήμερα. Αυτό που αλάζει είναι οτι στη περίπτωση αγοράς συσκευής χωρίς σύνδεση θα πρέπει να δίνεις τα στοιχία σου ώστε να μπορεί να ενεργοποιηθεί ενώ ο κάτοχος θα μπορεί να ενεργοποιεί όσες κάρτες sim θέλει χωρίς διαδικασία αφού η ταυτότητα του κατόχου της συσκευής θα είναι γνωστή και όλες οι κάρτες θα εκπέμπουν μέσω του imei της που θα είναι καταγεγραμένο με τα στοιχία του χρήστη. Με αυτό το μέτρο και ενησχύεται η ασφάλεια ενώ παράληλα δε θήγεται η αγορά των πακέτων καρτοκινητής. Επιπλέων προστατεύοντε οι συσκευές απο κλοπές και απώλειες καθώς σε περίπτωση κλοπής η απώλιας θα δηλώνεται στην εταιρία και θα φράζεται άμεσα.