Η Oracle αγοράζει τη Sun για $7,4 δις

3459530448_faa3725156

Η Oracle Corporation, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει την Sun Microsystems προς $9,50 ανά μετοχή, δηλαδή για περίπου $7,4 δισεκατομμύρια. Η συμφωνία με την Oracle ήρθε 2 βδομάδες μετά την απόσυρση της προσφοράς από την IBM, η οποία είχε ρίξει την προσφορά από τα $10 στα $9,40 ανά μετοχή. Τελικά η συμφωνία έκλεισε με την Oracle, αν και λίγο ακριβά καθώς η μετοχή της Sun έκλεισε την Παρασκευή στα $6,69. Για ιστορικούς λόγους ας αναφέρω ότι ο Lawrence J. Ellison, ο συνιδρυτής και chief executive της Oracle, και ο Scott G. McNealy, ο συνιδρυτής και chairman της Sun, ήταν από τους 2 πιο στενούς συμμάχους στην Silicon Valley για σχεδόν 20 χρόνια. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Oracle άρχισε να συνεργάζεται περισσότερο με τη Hewlett-Packard και τη Dell. Μάλιστα ο McNealy είχε πει τα παρακάτω λόγια:

"This combination is a natural evolution of our relationship and will be an industry-defining event,"

Η Oracle αναμένει σε ένα χρόνο από το κλείσιμο της συμφωνίας να αυξήσει τη μετοχή της περίπου 15 cents. Ακόμη υπολογίζει ότι η Sun θα αυξήσει το αναμενόμενο κέρδος της Oracle κατά $1,5 δισεκατομμύριο το πρώτο χρόνο και κατά $2 δισεκατομμύρια το δεύτερο χρόνο. Το σίγουρο είναι ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας η Oracle θα αποκτήσει τεράστια δύναμη στο χώρο τεχνολογίας. Πλέον αποκτά πρόσβαση στη τεχνογνωσία της Sun, αλλά παίρνει ταυτόχρονα και τους χιλιάδες πελάτες της και έχει πλέον στη κατοχή της τη MySQL database, που αγόρασε πέρυσι η Sun για $1 δισεκατομμύριο.

[via] [via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Η Oracle αγοράζει τη Sun για $7,4 δις”

  1. [...] Η Oracle Corporation, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αγοράσει την Sun Microsystems προς $9,50 ανά μετοχή, δηλαδή για περίπου $7,4 δισεκατομμύρια. Η συμφωνία με την Oracle ήρθε 2 βδομάδες μετά την απόσυρση της προσφοράς από την IBM, η οποία είχε ρίξει την προσφορά από τα $10 στα $9,40 ανά μετοχή. Τελικά η συμφωνία έκλεισε με την Oracle, αν και λίγο ακριβά καθώς η μετοχή της Sun έκλεισε την Παρασκευή στα $6,69. Για ιστορικούς λόγους ας αναφέρω ότι ο Lawrence J. Ellison, ο συνιδρυτής και chief executive της Oracle, και ο Scott G. McNealy, ο συνιδρυτής και chairman της Sun, ήταν από τους 2 πιο στενούς συμμάχους στην Silicon Valley για σχεδόν 20 χρόνια. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Oracle άρχισε να συνεργάζεται περισσότερο με τη Hewlett-Packard και τη Dell. Μάλιστα ο McNealy είχε πει τα παρακάτω λόγια: περισσότερα στο http://www.away.gr [...]