Το Facebook απαντάει σε σχόλια, ανοίγει ψήφισμα.

"Όχι δε θα βγάλουμε λεφτά από τις δημιουργίες σας χωρίς την συγκατάθεση σας", λέει το μεγαλύτερο μέρος της εισαγωγής του κειμένου απάντησης του Facebook. Παρόλ'αυτα συνεχίζουν αναγράφοντας ότι η εταιρία μπορεί να χρησιμοποιήσει τις δημιουργίες μας σε κάποιες περιπτώσεις, καθώς έχει δικαίωμα στο εισόδημά, και τα περιεχόμενα του Facebook θεωρούνται μέρος του προϊόντος που πουλάνε. Στην νέα αυτή απάντηση, τονίζουν ιδιαίτερα την χρήση του Privacy Settings. Χρήστες που ανεβάζουν περιεχόμενο όπως φωτογραφίες με την επιλογή να τις βλέπουν μόνο οι "φίλοι" τους, δεν χρειάζεται να φοβούνται για την χρήση τους κάπου αλλού καθώς όπως αναγράφει το κείμενο η εταιρία δε μπορεί να δείξει αυτές τις φωτογραφίες παρά μόνο στους "φίλους" των χρηστών.

Χρήση κάποιου license όπως το Creative Commons δεν είναι εφικτό γράφουν, τεχνικό πρόβλημα κυρίως λόγω των εκατομμύρια χρηστών που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Προσπαθώντας όμως να καθησυχάσουν τους χρήστες αναφέρουν επίσης ότι χάνουν οποιοδήποτε δικαίωμα μετά από την διαγραφή κάποιου περιεχομένου... αλλά για τεχνικούς λόγους το περιεχόμενο υπάρχει σε αντίγραφα ασφαλείας για τουλάχιστον 90 μέρες. Στην συνέχεια αναφέρουν ότι λογαριασμοί χρηστών που δημιουργούν προβλήματα συνήθως λόγο λάθος πληροφοριών του χρήστη, όπως η μίμηση κάποιου διάσημου προσώπου, διαγράφονται χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τέλος σε μια προσπάθεια να εξηγήσουν ότι δεν είναι δυνατός ο έλεγχος κάθε εφαρμογής του Facebook, προτρέπουν τους χρήστες που πιστεύουν ότι κάποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν λανθασμένα τα δικαιώματα τους στα περιεχόμενα τους, να το αναφέρουν. Χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα σχόλια, τρέχει μέσω facebook ψήφισμα για το Revised Statement of Rights and Responsibilities , όπου καλείστε να ψηφίσετε για τις νέες αλλαγές.

Όπως είναι φυσικό το προτεινόμενο TOS είναι μπροστά σε ψήφους, με αναλογία σχεδόν 3:1 (proposed 73,43 existing: 26,57).

facebook

Ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν ψηφίσει πολλοί, παρά μόνο μερικές χιλιάδες χρηστών. Καλό θα ήταν να ψηφίσουμε όλοι, καθώς είναι κάτι που μας ενδιαφέρει άμεσα μιας και μιλάμε για τις δικά μας προσωπικά δεδομένα. Αλλά ειλικρινά τώρα, πόσοι από όσους έχουν ψηφίσει ή από αυτούς που θα ψηφίσουν έχουν διαβάσει ποτέ το τι γράφει μέσα τo TOS του Facebook; Και υπάρχει και άλλο ένα ερώτημα, θα είχαν κάνει register αν το είχαν διαβάσει;

[via] [via]

Disclaimer: Co-author - Anargyros Chaliotis

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.