Το i-Phone κυριαρχεί στον κόσμο και στην Αμερική #1

Τo www.away.gr εγκαινιάζει μια νέα στήλη με τις σημαντικότερες ειδήσεις από το χώρο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και στον κόσμο. Ακολουθώντας την φιλοσοφία μας για περιεκτική και ουσιαστική ενημέρωση, κάθε δεύτερη βδομάδα του μήνα, θα σας παρουσιάζουμε τις σημαντικότερες εξελίξεις σε τίτλους.

  • Ένεση ρευστότητας για την On και την Hol με την σημαντική αύξηση των μετοχικών κεφαλαίων. Μάλλον τα πράγματα δυσκολεύουν ειδικά για την Οn. Οι φήμες έχουν ορχήσει να κυκλοφορούν αυτές τις μέρες ΟΝ, NetΟne και Algonet έρχονται κοντά.
  • Στην Αμερική, το 50% των συσκευών Smart phones είναι i-Phone. To αντίστοιχο ποσοστό για την παγκόσμια αγορά αγγίζει το εντυπωσιακό 33%. Με την ενσωμάτωση του Skype αναμένονται μεγαλύτερα νούμερα.
  • Καταιγισμός διαφημιστικών μηνυμάτων για το internet από τον ΟΤΕ. Θα μπορέσουν να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πάροχοι;
  • Ενοποιήθηκαν και επίσημα τα δίκτυα του ΟΤΕ και της Deutsche Telecome τα πρώτα δείγματα των γερμανών άρχισαν να φαίνονται(i-Phone 3G και γερμανικό πρωτάθλημα στο Conn- x TV)
  • Εκστρατεία ενημέρωσης για το διαδίκτυο εγκαινίασε η ΕΕΤΤ με ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά spot.  Θετική κίνηση αν και λίγο αργά.
  • H κυπριακή εταιρία επικοινωνιών Cyta μετά την δραστηριοποίηση της στην Βόρεια Ελλάδα εγκαταστάθηκε στα νέα γραφεία της στην λεωφόρο Κηφισίας. Μήπως οι Κύπριοι ετοιμάζονται να εισέλθουν και σε άλλες περιοχές της ελληνικής επικράτειες;
  • 100 καταστήματα λιανικής πώλησης σε 55 πόλεις της  χώρας συμπλήρωσε η Forthnet.
  • Η ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών σημείωσε ετήσια αύξηση για το 2008 της τάξεως του 1.3% με κόστος 300 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (GDP) για την ευρωπαϊκή ζώνη.
  • H COSMOTE ξεκίνησε την διαθεσιμότητα του i-Phone και η VODAFONE απάντησε άμεσα. Η δυναμική της συσκευής είναι εντυπωσιακή και στην ελληνική αγορά.
  • Η ΕΕΤΤ αποφάσισε την επιβολή προστίμου 7,5 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού. Ο πόλεμος μεταξύ του φορέα και του παρόχου συνεχίζεται εδώ και αρκετό καιρό, μάλιστα τις τελευταίες έχει εντατικοποιηθεί με τις ανακοινώσεις των προέδρων.
  • Στην Telekom Slovenije μεταβιβάστηκε το 100% της  θυγατρικής της COSMOTE, COSMOFON AD SKOPJE. Το κόστος της συναλλαγής για την αγορά των Σκοπίων άγγιξε τα 190 εκατ. ευρώ.
  • Ανακοίνωση κατά της διαφημιστικής καμπάνιας του Conn-x εξέδωσαν Forthnet, Hol και Tellas. Άμεση η απάντηση του ΟΤΕ που συνεχίζει να επιτίθεται με γνώμονα την αξιοπιστία. Άξιο αναφοράς η διακριτικότατη απουσία των υπολοίπων παρόχων.
  • Ανακούφιση στην VODAFONE μετά την φημολογούμενη απομάκρυνση του προστίμου για τις υποκλοπές. Δεν είναι και λίγα τα 76 εκατ. ευρώ.
Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Το i-Phone κυριαρχεί στον κόσμο και στην Αμερική #1”

  1. Ο/Η Γιάννης Λ. λέει:

    Ωραίος! Όλα μαζεμένα σε ένα post, καλό!

    Να τους δω όλους αυτούς τώρα που θα έρθει το iPhone 3.0 τι θα κάνουν...

    Βλέπω το emarket.gr να γεμίζει μεταχειρισμένα iPhone σε χαμηλές τιμές.... :-)

    Πάντως είναι ευκαιρία, όταν βγει το νέο μοντέλο, να αγοράσεις ένα παλιό και να το χακάρεις, αν ξέρεις δλδ πως γίνεται...

    ΥΓ. Πρόστιμα πάνε κι έρχονται, να δούμε για ποιον άλλον θα χτυπήσει η καμπάνα.... ;-)

  2. Ο/Η George Argyrakis λέει:

    Σχετικά με τα i-phone έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πληθώρα αντιγράφων στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Σε μερικά μάλιστα το λογότυπο της Apple παραμένει(!!)αναλλοίωτο....Σίγουρα η τιμή του θα πέσει όσο πλησιάζουμε στην είσοδο του επόμενο μοντέλου 4G το οποίο θα περιέχει και υποδομή για wimax.

    Σχετικά με τα πρόστιμα θα ακολουθήσουν πολλοί ακόμα....Η αλήθεια σχετικά με τον αν αξίσουν κάποιοι τα πρόστιμα είναι στην μέση....