Ξεκινάει η εποχή των 64 bit

Όσοι από εσάς έχετε 64μπιτο λειτουργικό σύστημα, ασφαλώς θα έχετε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες ώστε να βρείτε εφαρμογές που να τρέχουν σε 64bit. Αυτό όμως πρόκειται να αλλάξει σύντομα, καθώς αρκετοί χρήστες αρχίζουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερα 64bit συστήματα γιατί χρειάζονται περισσότερη ram. Η Microsoft όπως φαίνεται το είδε αυτό και θέλει να είναι από αυτούς που θα προωθήσουν τα 64μπιτα συστήματα. Μάλιστα σε προηγούμενες δηλώσεις της, η εταιρεία ανέφερε ότι θέλει η πλειοψηφία των Windows 7 που θα πουληθεί να είναι σε 64bit. Οπότε λογικό είναι και οι υπόλοιπες εφαρμογές που θα πουλήσει να τείνουν προς αυτή τη κατεύθυνση. Μάλιστα σύμφωνα με μία έρευνα του Ed Bott της ZDNet, η Microsoft ετοιμάζει την επόμενη version του Office (Office 14) για 32 και 64bit ταυτόχρονα.

Ανεξάρτητα από τη διαφορά απόδοσης των Office σε 32bit και 64bit, σίγουρα είναι μία πολύ καλή κίνηση από τη Microsoft που θα δώσει κίνητρο και στις άλλες εταιρείες να βγάζουν τις εφαρμογές τους και για 64bit εκτός των 32bit.

[via] [via]

Σχολιάστε >
4 σχόλια
|
Κατηγορίες:

4 απαντήσεις στο “Ξεκινάει η εποχή των 64 bit”

  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Καταρχάς, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι ΟΛΕΣ οι 32bit εφαρμογές τρέχουν στα 64bit Windows. Είμαι χρήστης 64bit από καιρούς P4! Οι 64bit εφαρμογές δεν λειτουργούν στα 32bit.

    Λογικό είναι να γίνει αυτή η αλλαγή. Ο λόγος είναι η RAM κυρίως. Απ' την άλλη μερικοί επεξεργαστές δεν έχουν set εντολών 64bit.. π.χ. ο Ν270 ο Atom (που φοράνε όλα τα mini notebook)..

  2. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Βασικά εξαρτάται τις εφαρμογές. Μπορεί ένα app να γίνεται σωστά install αλλά να μην τρέχει σωστά σε 64bit (ή τουλαχιστόν να μην τρέχουν κάποια options που τρέχουν σε 32bit). Ακόμη άμα τρέχει linux OS 64bit μπορεί μερικές φορές τα 64bita να μην αναγνωρίζουν τα drivers απο καινούργια hardware π.χ. σε ένα φίλο μου σε 64bit δεν αναγνώριζε τη mobo του, ενώ η 32μπιτη έκδοση την αναγνώριζε μια χαρά. Τέλος να συμφωνήσω στο ότι ο λόγος που βάζουν οι περισσότεροι 64bit είναι για περισσότερη ram. Εγώ χρειάζομαι 8gb ram για προσομοίωση βιομορίων, γιατί με τα 3,25-3,45gb των 32μπιτων εκδόσεων θα ήθελα μέρες για μία προσωμοίωση :S

  3. Ο/Η Anargyros Chaliotis λέει:

    Αα και κάτι που ξέχασα, λόγω προσομοίωσης μνήμης όταν τρέχει εφαρμογή 32bit σε 64μπιτο σύστημα, το πιο πιθανό είναι η εφαρμογή να τρέχει αρκετά πιο αργά.