Η Apple Σκέφτεται Να Διατηρήσει Μόνο Δύο Θύρες Στο MacBook Air 12″

macbook-air-12-inches-render-01

Το Apple Watch δεν είναι το μόνο καινούργιο προϊόν που περιμένουμε να βγει μέσα στο 2015 από το Cupertino. Η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα ολοκαίνουργιο MacBook Air με οθόνη 12″.

Η φωτογραφία που βλέπουμε είναι η εικόνα που έχουν στο μυαλό τους οι γραφίστες του 9to5Mac, έχοντας λάβει υπόψη τους όλες τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει πηγές μέσα από την Apple.

Το MacBook Air 12″ θα είναι μικρότερο σε μήκος από το MacBook Air 11″, παρόλο που θα έχει μεγαλύτερη οθόνη. Σε αυτό θα συμβάλλει η μείωση των περιθωρίων στα πλαϊνά. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να συμπιεστούν μέχρι ένα βαθμό και τα κουμπιά στο πληκτρολόγιο. Η διαφορά, όπως αυτή απεικονίζεται παρακάτω, είναι μικρή. Παρ’ όλα αυτά μένει να δούμε στην πράξη πόσο βολικό θα είναι ένα στενότερο πληκτρολόγιο.

macbook-air-12-inches-keyboard-render

Μια ακόμα πληροφορία που μας δίνει το 9to5Mac είναι η απόφαση της Apple να αφαιρέσει τις περισσότερες θύρες που θα περίμενε κανείς να συναντήσει σε ένα MacBook, διατηρώντας μόνο δύο: μία για τα ακουστικά και μία USB Type-C. Τίποτα άλλο. Ούτε MagSafe, ούτε Thunderbolt, ούτε δεύτερη USB, ούτε είσοδος για κάρτες SDXC.

Όπως αναφέρει και ο Mark Gruber όμως, η φήμη αυτή δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Είναι γνωστό πως η Apple έχει επενδύσει πολλά τόσο στην τεχνολογία MagSafe, όσο και στην Thunderbolt. Όσον αφορά μάλιστα την πρώτη, με την εμφάνιση της το 2006 η Apple έλυσε ένα σημαντικό πρόβλημα, αφού οι κάτοχοι κάποιου MacBook δεν φοβούνται μην το ρίξουν στο πάτωμα σκοντάφτοντας στο καλώδιο φόρτισης. Ναι μεν το USB Type-C θα έχει τη δυνατότητα να φορτήσει ένα laptop, όμως με αυτό τον τρόπο η Apple επαναφέρει ένα πραγματικό πρόβλημα που είχε λυθεί.

macbook-air-12-inches-side-renders

Εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες του 9to5Mac, η Apple βάζει ένα στοίχημα με τους καταναλωτές. Πόσοι είναι αυτοί που θα επιλέξουν την υψηλή φορητότητα και τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό με αντάλλαγμα τις λιγότερες θύρες; Ομολογουμένως βέβαια, το MacBook Air δεν είναι σχεδιασμένο για τον χρήστη που τα θέλει όλα, οπότε είναι πολύ νωρίς να καταλήξουμε σε μια απάντηση.

Δες ακόμα: Η διαφήμιση με τίτλο “Change”  που έβγαλε η Apple για το iPad Air 2

Σχολιάστε >
213 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.