Πως Να Εγκαταστήσω Το iOS 8 Χωρίς Να Διαγράψω Τίποτα;

ios-8-iphone-6

Από χθες το βράδυ εκατομμύρια κάτοχοι iPhone, iPad και iPod Touch έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν το iOS 8, την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού της Apple.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να προχωρήσεις στην εγκατάσταση είναι μέσω WiFi, πηγαίνοντας στο Settings -> General -> Software Update. Το αρνητικό αυτής της μεθόδου είναι πως πρέπει να έχεις αρκετά GB ελεύθερα στην συσκευή, από 4,7 GB μέχρι 5,8 GB για να είμαστε λίγο πιο ακριβείς, με αποτέλεσμα εδώ και λίγες ώρες το Twitter να έχει γεμίσει με μηνύματα όπως αυτό:

Υπάρχει όμως και ένας ακόμα τρόπος, για τον οποίο δεν χρειάζεται να διαγράψεις τίποτα απολύτως. Μπορείς να προχωρήσεις στην εγκατάσταση μέσω του iTunes. Ναι μεν θα πάρει λίγη ώρα μέχρι να συγχρονιστούν τα δεδομένα που έχεις αποθηκευμένα στην συσκευή με το PC/Mac, όμως θα γλυτώσεις την ταλαιπωρία του να διαγράψεις εφαρμογές, φωτογραφίες και ό,τι άλλο νομίζεις πως μπορεί να φύγει.

Το πρώτο βήμα θα είναι να ενημερώσεις το iTunes στην πιο πρόσφατη έκδοση, που είναι η 11.4. Στην συνέχεια συνδέεις το iPhone, το iPad ή το iPod Touch με τον υπολογιστή και επιλέγεις το “Check for Update”, όπως αυτό φαίνεται στην παρακάτω εικόνα:

installing-ios-8-via-itunes

Αμέσως μετά το iTunes θα επικοινωνήσει με τους servers της Apple προκειμένου να κατεβάσει τα αρχεία εγκατάστασης. Αυτά έχουν μέγεθος μόλις 1,1 GB. Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, η συσκευή που έχεις συνδεδεμένη θα κάνει επανεκκίνηση. Μπορείς να αφαιρέσεις το καλώδιο όταν δεις το μήνυμα “slide to set up”.

Όπως βλέπουμε στην ιστοσελίδα της Apple, το iOS 8 μπορεί να εγκατασταθεί σε όλα τα iPhones από το 4S και μετά, σε όλα τα iPads από το 2 και μετά και στο iPod Touch 5ης γενιάς.

Σχολιάστε >
76 σχόλια
|
Κατηγορίες:

76 απαντήσεις στο “Πως Να Εγκαταστήσω Το iOS 8 Χωρίς Να Διαγράψω Τίποτα;”

  1. […] περάσει αισίως 21 ημέρες από τότε που άρχισε η διάθεση του iOS 8, παρ' όλα αυτά στην ίδια την ιστοσελίδα της Apple […]