Οι Πρώτες Android Εφαρμογές Καταφθάνουν Στο Chrome OS

android-apps-on-chrome-os

Ένα από αυτά για τα οποία μίλησε η Google κατά τη διάρκεια του περασμένου Google I/O ήταν το App Runtime for Chrome. Πρόκειται για ένα project το οποίο επιτρέπει εφαρμογές Android να τρέχουν στο Chrome OS, χωρίς κάποια σημαντική αλλαγή από την πλευρά των developers.

Σήμερα ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε τις πρώτες από αυτές τις εφαρμογές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις κανονικά σε ένα Chromebook. Όπως αναφέρει η Google στο blog της αυτές είναι το Duolingo, που σου δίνει την δυνατότητα να μάθεις κάποια ξένη γλώσσα με διασκεδαστικό τρόπο, το Evernote, μία από τις πιο πλήρης σουίτες για σημειώσεις, το Kids Sight Words, για την βελτίωση των δεξιοτήτων ανάγνωσης των παιδιών, και το Vine, την δημοφιλή εφαρμογή με βιντεάκια 6 δευτερολέπτων.

Επειδή προς το παρόν το App Runtime for Chrome βρίσκεται σε φάση beta, η Google συνεργάζεται στενά με μεμονωμένους developers προκειμένου να γίνει όπως πρέπει η μεταφορά της κάθε εφαρμογής. Μαθαίνουμε πως μέσα στους επόμενους μήνες θα επιλεχθούν κι άλλες Android εφαρμογές για να συμμετάσχουν στο project. Σε αυτό το πλαίσιο η Google ρωτάει τους ίδιους τους χρήστες του Chrome OS ποια εφαρμογή θα ήθελαν να είναι η επόμενη. Μπορείς να καταθέσεις κι εσύ τη δική σου πρόταση συμπληρώνοντας αυτή τη φόρμα.

Για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει πως λειτουργεί η όλη διαδικασία, παραθέτουμε την απάντηση που έδωσε στο ArsTechnica ένας εκπρόσωπος της Google:

The app code is all running on top of the Chrome platform, specifically inside of Native Client. In this way the ARC (App Runtime for Chrome) apps run in the same environment as other apps you can download from the Chrome Web Store, even though they are written on top of standard Android APIs. The developers do not need to port or modify their code, though they often choose to improve it to work well with the Chromebook form factor (keyboard, touchpad, optional touchscreen, etc).

Σχολιάστε >
6 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.