Το Android Και Το iOS Καταλαμβάνουν Το 96,4% Της Αγοράς Για Το Q2 2014

android-vs-ios

Για χρόνια ο κόσμος των τηλεπικοινωνιών ζητούσε μια καινούργια πλατφόρμα που θα μπορούσε να σταθεί αντάξια απέναντι στον ανταγωνισμό που προσφέρει η Google και η Apple. Κάποιοι είπαν πως αυτή μπορεί να είναι η Microsoft. Κάποιοι άλλοι έπαιρναν το μέρος μιας αναγεννημένης BlackBerry. Όπως δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις της IDC όμως, μάλλον δεν θα είναι καμία από αυτές τις δύο.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου οικονομικού τριμήνου του 2014 το αθροιστικό μερίδιο αγοράς του Android και του iOS έφτασε το 96,4%. Για σύγκριση να πούμε πως ακριβώς ένα χρόνο πριν βρίσκονταν στο 92,6%.

Διάβασε ακόμαΣτις 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται το επόμενο iPhone

Οι μεγάλοι χαμένοι αυτής της περιόδου ήταν η Microsoft και η BlackBerry. Όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα, στα Windows Phone αντιστοιχεί το 2,5% της αγοράς (από 3,4% την προηγούμενη χρονιά). Αντίστοιχα στο BlackBerry OS αντιστοιχεί το 0,5% της αγοράς, λιγότερο δηλαδή από την κατηγορία “Others”.

idc-smartphone-shimpnents-q2-2014

Το Android οφείλει μεγάλο μέρος του μεριδίου του στα low-end smartphones. Συσκευές όπως το Moto G και το Moto E είναι εξαιρετικές εναλλακτικές απέναντι στις αντίστοιχες συσκευές που κυκλοφορούν για τα Windows Phone. Η Apple πάλι δεν προσφέρει κάποια συσκευή σε αυτά τα επίπεδα, εξού και η απουσία του "πράσινου" από την στήλη που της αντιστοιχεί. Λόγω της πρωτοβουλίας Android One που ανακοίνωσε πρόσφατα η Google για τις αναπτυσσόμενες αγορές, η πίεση που θα δεχτεί η Microsoft (και όποιος άλλος προσπαθήσει να μπει σε αυτή την περιοχή) θα κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα.

worldwide-smartphone-os-share-by-price-tier-q2-2014

[via] [image via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.