Ένα Debate Για Τα Ελληνικά Startups Και Την Οικονομία

debate-greek-startups

Η Intelligence Squared Greece και το The HUB Events εγκαινιάζουν από κοινού μια σειρά από debates. Η αρχή γίνεται την Τετάρτη 18 Ιουνίου στις 19:00 με μια συζήτηση που έχει ως βασικό θέμα το εξής: “Τα ελληνικά startups θα επανεκκινήσουν την οικονομία”

Ποιο είναι το πλαίσιο της αντιπαράθεσης;

Τα ελληνικά startups σήμερα απασχολούν περίπου 1.500 εργαζόμενους σε μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως αυτή της εύρεσης ταξί μέσω κινητού τηλεφώνου, της παράδοσης φαγητού στο σπίτι ή των υπηρεσιών εξεύρεσης εργασίας. Όπως είδαμε στην πρόσφατη έρευνα της Endeavor Greece για τα ελληνικά startups, από μόλις 16 startups που δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα το 2010, αυτά έφτασαν τα 44 το 2013, καταγράφοντας αύξηση 800%. Ακόμα μεγαλύτερη αύξηση είχαμε στο ύψος των επενδύσεων, οι οποίες από μόλις 500.000€ το 2010, την προηγούμενη χρονιά έφτασαν τα 42.000.000€. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε και η διαπραγμάτευση μιας νέας κατηγορίας μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, της Εναλλακτικής Αγοράς Στήριξης Επιχειρηματικότητας (ΕΝ.Α ΣΤ.ΕΠ.), που απευθύνεται σε startups με έτοιμο προϊόν και βιώσιμο business plan.

Στην άλλη πλευρά έχουμε την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, η οποία από την αρχή της κρίσης μέχρι και σήμερα έχει χάσει 40.000.000.000€ από την οικονομική της παραγωγή, περίπου το ¼ του ΑΕΠ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ. (Μάρτιος 2014), το ποσοστό της ανεργίας στους άντρες βρίσκεται στο 23,8% και στις γυναίκες στο 30,6%. Όταν μάλιστα αναφερόμαστε στους νέους (κάτω των 25 ετών), η συνολική ανεργία αγγίζει το 58,3%.

Συνεπώς προκύπτει το εξής ερώτημα: Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και η απαραίτητη δυναμική να δημιουργηθεί μια κοινότητα νεανικής επιχειρηματικότητας δυσανάλογη του μεγέθους της αγοράς και αντάξια των προσδοκιών των επενδυτών σε αυτή;

Ποιοι συμμετέχουν;

Στο πρώτο αυτό debate που διεξάγεται στους χώρους του The HUB Events, υπέρ της πρότασης θα μιλήσουν οι:

  • Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (Curator του TEDxAthens, Co-founder της Nest Media, Co-founder του Found.ation)
  • Αιμίλιος Μάρκου (Co-founder της Hellas Direct)
  • Ζήσης Μπέλλας (Co-founder του Pollfish)

Κατά της πρότασης θα μιλήσουν οι:

  • Μάρκος Βερέμης (Co-founder της Upstream)
  • Νίκος Μωραϊτάκης (Co-founder του Workable)
  • Αλέξης Πανταζής (Co-founder της Hellas Direct)

Συντονιστής της όλης συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Παλαιολόγος.

Πως θα το παρακολουθήσεις;

Για να το παρακολουθήσεις από κοντά, δεν έχεις παρά να προμηθευτείς ένα εισιτήριο με μια επίσκεψη στο παρακάτω link. Αυτό κοστίζει 5€. Να σημειώσουμε πως εισιτήρια θα διατίθενται και στην είσοδο την ημέρα της εκδήλωσης.

➤ IQ2 Debate @ The Hub: “Τα ελληνικά startups θα επανεκκινήσουν την οικονομία”

Σχολιάστε >
10 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.