Ποια Εταιρεία Κινητής Έχει Το Πιο Γρήγορο Mobile Internet Στην Ελλάδα

speedtest-ookla

Καθώς όλο και περισσότεροι αποκτούμε smartphones, η ταχύτητα του mobile Internet είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που κοιτάμε, ή τουλάχιστον πρέπει να κοιτάμε, πριν επιλέξουμε κάποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Μια ιδέα της κατάστασης στην Ελλάδα μπορούμε να πάρουμε από την υπηρεσία SpeedTest του ανεξάρτητου φορέα Ookla, που όλα αυτά τα χρόνια έχει εξελιχθεί στο δημοφιλέστερο εργαλείο μέτρησης του mobile Internet σε διεθνές επίπεδο.

Ρίχνοντας λοιπόν μια ματιά στα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα από αυτή την υπηρεσία παρατηρούμε πως για τον μήνα Μάιο η ταχύτητα σε download του mobile δικτύου της COSMOTE φτάνει μέχρι τα 15.32 Mbps, της Vodafone τα 9.98 Mbps και της WIND τα 7.06 Mbps. Αντίστοιχες μετρήσεις συναντάμε όπως βλέπεις κάθε μήνα για το διάστημα Ιανουάριος - Μάιος 2014:

Τα αποτελέσματα αφορούν τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2014

Τα αποτελέσματα αφορούν τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2014

Έτσι, αν για αυτό το 5μηνο συγκρίνουμε τους μέσους όρους της κάθε εταιρείας προκύπτουν τα εξής νούμερα:

  • COSMOTE: 14.362 Mbps
  • Vodafone: 9.724 Mbps
  • WIND: 6.724 Mbps

Όπως βλέπουμε το SpeedTest του Ookla βγάζει πρώτη την COSMOTE με ταχύτητες download περίπου 47,7% παραπάνω από αυτές τις Vodafone που βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Προφανώς, λόγω της κατανομής του πληθυσμού, οι μετρήσεις που έγιναν στην Αθήνα επηρεάζουν περισσότερο τις μετρήσεις που έγιναν σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Ελλάδας. Ακόμα κάποιες μετρήσεις τρέχουν σε δίκτυο 4G, ενώ εσύ μπορεί να χρησιμοποιείς δίκτυο 3G.

Οπότε για να είσαι σίγουρος για την ταχύτητα στην περιοχή που μένεις και στο δίκτυο που χρησιμοποιείς, δεν έχεις παρά να κάνεις ο ίδιος το τεστ κατεβάζοντας μία από τις εφαρμογές που κυκλοφορούν, είτε για iOS (App Store), είτε για Android (Google Play). Θυμήσου μόνο να πραγματοποιήσεις τη μέτρηση με ενεργοποιημένο το 3G/4G και όχι στο WiFi στο οποίο είσαι συνδεδεμένος.

Σχολιάστε >
33 σχόλια
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.