Το iOS 8 Φέρνει Βελτιώσεις Στους Χάρτες Της Apple

apple-maps

Μπορεί μόλις χθες να κυκλοφόρησε η τελευταία ενημέρωση του iOS που το φέρνει στην έκδοση 7.1, όμως ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται διάφορα για την επόμενη μεγάλη έκδοση του λογισμικού. Μερικές από τις βασικές αλλαγές που θα δούμε σχετίζονται με την υπηρεσία των χαρτών.

Όλοι θυμόμαστε το φιάσκο με τους χάρτες που ακολούθησε την κυκλοφορία του iOS 6. Από τότε η υπηρεσία έχει βελτιωθεί πολύ. Ακόμα και σήμερα όμως είναι φανερές οι απουσίες δυνατοτήτων που θεωρούμε αυτονόητες, όπως είναι η υποστήριξη των δημόσιων συγκοινωνιών. Η είδηση πως το iOS 8 φέρνει αρκετές βελτιώσεις στην υπηρεσία αυτή είναι λοιπόν ευχάριστη.

Περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος άμεσα

Το 9to5Mac αναφέρει μεταξύ άλλων πως η Apple θα ενσωματώσει τα δεδομένα και την τεχνολογία που έχουν αναπτύξει startups όπως η BroadMap, η Embark και η Hopstop. Υπενθυμίζουμε πως αυτές οι εταιρείες ανήκουν εδώ και μερικούς μήνες στην Apple.

Με την έλευση του iOS 8 αναμένουμε να προστεθούν πολλά περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος στην καινούργια έκδοση της εφαρμογής των χαρτών. Στόχος είναι ο κόσμος να μπορεί να βρίσκει πιο εύκολα τοποθεσίες όπως αεροδρόμια, πάρκα και στάσεις τρένων.

Δες επίσηςΟ Steve Jobs Αποκαλύπτει Για Πρώτη Φορά Το Macintosh

Και μια που αναφερόμαστε στα τρένα, οι φήμες λένε πως οι νέοι χάρτες θα υποστηρίζουν και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Είναι άγνωστο ακόμα το πότε θα συμπεριληφθούν και οι δημόσιες συγκοινωνίες της Ελλάδας στην υπηρεσία. Μέχρι τότε, ως καλύτερη εναλλακτική λύση παραμένει η εφαρμογή των Google Maps.

Χάρτες με augmented reality στο μέλλον

Εδώ και χρόνια η Apple έχει στην κατοχή της μια πατέντα που περιγράφει μια εφαρμογή χαρτών, που εμφανίζει στην οθόνη την εικόνα που λαμβάνει από την κάμερα προσθέτοντας σε αυτή πληροφορίες για τα σημεία ενδιαφέροντος που βρίσκονται μπροστά σου. Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί τα δεδομένα που δίνουν οι αισθητήρες της συσκευής για να καθορίσει τη θέση του χρήστη. Όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν εκ των έσω τα όσα συμβαίνουν στην Apple, οι προγραμματιστές της εταιρείας δουλεύουν πάνω σε μια τέτοια τεχνολογία για κάποια μελλοντική αναβάθμιση στην εφαρμογή των χαρτών.

apple-maps-augmented-reality-01

Η Apple είχε κατοχυρώσει μια πατέντα που περιγράφει μια augmented reality εφαρμογή για χάρτες από το 2011

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.