Η Microsoft Σχεδιάζει Να Κυκλοφορήσει Τα Windows 9 Τον Απρίλιο Του 2015

windows-8-1-01

Λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του Update 1, του πρώτου service pack/feature pack των Windows 8.1, ο Paul Thurrott μας δίνει κάποιες πληροφορίες για την επόμενη σημαντική έκδοση του λειτουργικού της Microsoft, τα Windows 9.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Microsoft, τα Windows 9 αναμένεται να κυκλοφορήσουν την άνοιξη του 2015. Τα πρώτα χαρακτηριστικά τους θα τα γνωρίσουμε κατά πάσα πιθανότητα ένα χρόνο νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του BUILD 2014 τον ερχόμενο Απρίλιο.

Ανάμεσα στις αλλαγές που έρχονται συναντάμε τη δυνατότητα να τρέχουμε εφαρμογές τύπου Metro μέσα από την επιφάνεια εργασίας. Επιπλέον αναμένεται να έχουμε την επιστροφή του Start Menu, αν και το The Verge υποστηρίζει πως αυτό μπορεί να έρθει νωρίτερα μέσα από ένα Update 2 για τα Windows 8.1.

Η Microsoft στοχεύει σε μια νέα αρχή

Είναι γεγονός πως ο κόσμος δεν δείχνει να συμπαθεί ιδιαίτερα την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της εταιρείας. Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με τις μετρήσεις μόλις 25 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν σήμερα τα Windows 8.1, μια σημαντική αναβάθμιση που προσφέρεται χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος για τον καταναλωτή.

Λόγω των παραπάνω, η Microsoft φαίνεται να καταλήγει στην αλλαγή του ονόματος για την επόμενη μεγάλη έκδοση του λειτουργικού. Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει το "Windows 9", αποσκοπεί στο να μετατρέψει τα Windows 8 ως τα τελευταία "Windows Vista" στα μάτια του καταναλωτή.

Σχολιάστε >
2 σχόλια
|
Κατηγορίες:

2 απαντήσεις στο “Η Microsoft Σχεδιάζει Να Κυκλοφορήσει Τα Windows 9 Τον Απρίλιο Του 2015”

  1. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Το ''Super site for Windows'' του Paul Thurrott (είμαι τακτικός 'επισκέπτης' εδώ & πολύ καιρό), τώ όντι αποτελεί μία ενδελεχή 'ακτινογραφία' του κόσμου των Windows & της Microsoft. ''Threshold'' λοιπόν, ήτοι Windows 9...Ένα ευρύ reopening της κραταιάς Microsoft στην αρένα του αμείλικτου ανταγωνισμού!

  2. Ο/Η Γιώργος Καπέλης λέει:

    Ας δώσει πρώτα τα 8.1 στα κινητά και μετα βλέπουμε