Παίξε Save The Seas Και Σώσε Τον Κόλπο Του Μεξικού

Save The Seas

Το "Games For Good" είναι το πιο πρόσφατο trend στην παραγωγή παιχνιδιών παγκοσμίως. Πλέον, οι developers και οι designers δεν παράγουν παιχνίδια μόνο για να διασκεδάσουν τους παίχτες και να βγάλουν κέρδος αλλά και γιατί θέλουν να συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής μας. Το τελευταίο τέτοιο παράδειγμα είναι το Save The Seas, που μας έρχεται από την Not Just Fun Softworks, μία εταιρεία με έδρα το Amsterdam αλλά και με έντονο το ελληνικό στοιχείο καθώς 3 από τα 6 μέλη της ομάδας είναι Έλληνες.

Στο Save The Seas, ο παίχτης υποδύεται ένα ψάρι που προσπαθεί να συλλέξει όσο το δυνατόν περισσότερα κοχύλια στον Κόλπο του Μεξικού χωρίς όμως να πιαστεί στα δίχτυα των ψαράδων ή να πέσει σε κάποια πετρελαιοκηλίδα. Ακόμα, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα σε 3 ψάρια που το καθένα έχει διαφορετικές ιδιότητες. Για παράδειγμα, η φάλαινα δεν κινδυνεύει να πιαστεί στα δίχτυα των ψαράδων ενώ το μικρό ψάρι κινείται πιο γρήγορα και ευέλικτα απ' όλα. Καθώς περνάνε οι πίστες, το παιχνίδι γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο ενώ τα εχθρικά πλοία που καταστρέφουν το θαλάσσιο οικοσύστημα πολλαπλασιάζονται.

Κατά τη διάρκεια του Save The Seas, εμφανίζονται διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη θαλάσσια ζωή οι οποίες δεν είναι ευρέως γνωστές. Έχοντας ήδη "επενδύσει" πολλές ώρες στο Save The Sea, μπορώ να πω ότι είναι αρκετά εθιστικό.

Η εφαρμογή διατίθεται για iPhone και iPad ενώ είναι διαθέσιμη και στο Google Play. Παρόλο που το Save The Seas διατίθεται δωρεάν, μπορεί κανείς να κάνει donations μέσω paypal στο επίσημο site του παιχνιδιού. Στόχος της ομάδας είναι να συνεχίσει να εξελίσσει την εφαρμογή καθώς και να αναπτύξει ακόμα περισσότερα "Games For Good" ώστε να αυξήσουν το awareness για προβλήματα που απασχολούν την παγκόσμια κοινότητα.

Δες επίσηςΠοιος Είπε Πως Δεν Μπορείς Να Παίξεις Super Mario Στον Browser;

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Παίξε Save The Seas Και Σώσε Τον Κόλπο Του Μεξικού”

  1. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Καλή η παρουσίαση συνονόματε, αλλά δε θα προβώ σε download!...