Η Apple Συμφώνησε Για Να Φέρει Τα iPhones Στο Δίκτυο Της China Mobile

apple-china-01

Μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων φαίνεται πως η Apple και η China Mobile έφτασαν σε συμφωνία προκειμένου να φέρουν τα iPhones στο μεγαλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο.

Όπως υποστηρίζει η WSJ, η είδηση έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης της χώρας να δώσει άδειες για τη λειτουργία 4G δικτύων στους τρεις μεγαλύτερους παρόχους που δραστηριοποιούνται εκεί. Η China Mobile είναι φυσικά ένας από αυτούς. Η συνεργασία των δύο πλευρών αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στις 18 Δεκεμβρίου.

Όπως φάνηκε από τα οικονομικά αποτελέσματα του Q4 2013, η αγορά της Κίνας πρόσθεσε στα ταμεία της Apple $27 δις κατά τον τελευταίο χρόνο. Εφόσον επιβεβαιωθεί η συμφωνία, η εταιρεία από το Cupertino θα αποκτήσει πρόσβαση σε περισσότερους από 740.000.000 συνδρομητές. Συνεπώς τα αντίστοιχα έσοδα της για το 2014 αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά.

[image via]

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Η Apple Συμφώνησε Για Να Φέρει Τα iPhones Στο Δίκτυο Της China Mobile”

  1. Ο/Η DIMITRISK λέει:

    Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Tim Cook(CNET/Bloomberg-Σεπτέμβριος 2013), το 'άνοιγμα' στην αγορά της Κίνας ήταν μονόδρομος. Η συνεργασία της Apple με την China mobile αλλάζει καθοριστικά την πορεία της εταιρείας. Ας μην ξεχνάμε ότι όταν το επιτελείο του CEO της Apple αποφάσισε να δημιουργήσει και να 'ρίξει' στην αγορά το πολυσυζητημένο & 'αμφιλεγόμενο' iPhone 5c, το μυαλό τους κατά κύριο λόγο είχε επικεντρωθεί στο καταναλωτικό κοινό της Κίνας. Η στρατηγική της εταιρείας αποδεικνύεται για άλλη μία φορά στοχευμένη και σωστή και ανεξαρτήτως μεριδίου αγοράς και κερδών, είτε κάποιος είναι fan ή hater, οφειλει να το παραδεχτεί.