Οι Μέτοχοι Της Nokia Εγκρίνουν Την Εξαγορά Από Τη Microsoft

stephen-elop-and-steve-ballmer-01

Οι μέτοχοι της Nokia επέλεξαν αυτό που περιμέναμε όλοι, δίνοντας το πράσινο φως για να ολοκληρωθεί η εξαγορά του τομέα συσκευών της φιλανδικής εταιρείας από τη Microsoft. Η συμφωνία των δύο πλευρών σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τηλεφώνων που έχουμε γνωρίσει μέχρι σήμερα.

Στη συνεδρίαση που έγινε σήμερα το πρωί στη Φιλανδία συμμετείχε το 99,7% των μετόχων. Η συγκεκριμένη ψηφοφορία είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και το 78% των ψήφων είχαν καταχωρηθεί πριν από αυτή.

Στα πλαίσια της συμφωνίας 32.000 υπάλληλοι της Nokia θα μεταφερθούν στο μισθολόγιο της Microsoft. Πέρα από τον τομέα των συσκευών, η τελευταία αποκτάει και το δικαίωμα χρήσης των ευρεσιτεχνιών της φιλανδικής εταιρείας για τα επόμενα 10 χρόνια. Κι όλα αυτά έναντι $7,2 δις.

Δες σχετικά: Η Microsoft Θα Αποκτήσει Τον Τομέα Συσκευών Της Nokia

Τώρα τα βλέμματα στρέφονται στον Stephen Elop, ο οποίος κατά πολλούς είναι ένας από τους επικρατέστερους για τη θέση του CEO της Microsoft. Ο μέχρι πρόσφατα CEO της Nokia πιστεύεται πως εφόσον αναλάβει τη θέση αυτή σκοπεύει να πουλήσει τον τομέα του Xbox και να “σκοτώσει” το Bing. Θα περιμένουμε τους επόμενους μήνες για να δούμε ποιο ακριβώς θα είναι το μέλλον του στην εταιρεία του Redmond.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.