Ο NYSE Δοκιμάζει Τα Συστήματα Του Για Την IPO Του Twitter

twitter-ipo-01

Η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter αναμένεται να αρχίσει μέσα στις επόμενες 2-3 βδομάδες. Η εταιρεία σκοπεύει να διαθέσει 70 εκατομμύρια μετοχές με τιμή κάπου ανάμεσα στα $17 και $20.

Όταν το Facebook πραγματοποίησε την είσοδο του στο χρηματιστήριο, το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν οι επενδυτές δημιούργησε προβλήματα στα συστήματα του NASDAQ. Πιο συγκεκριμένα, υπήρχε σημαντική καθυστέρηση στις επιβεβαιώσεις που λάμβαναν οι επενδυτές. Αυτό υπολογίζεται πως προκάλεσε ζημίες που άγγιξαν τα $500 εκατομμύρια.

Προκειμένου να αποφευχθεί κάτι αντίστοιχο στην IPO του Twitter, ο NYSE πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές στα συστήματα του το Σάββατο.

Τέτοιες δοκιμές κάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα όλα τα χρηματιστήρια. Αντίστοιχες είχε κάνει και το χρηματιστήριο του NASDAQ, όμως σε αυτές είχε περιορίσει το σύνολο των εντολών που μπορούσαν να δόσουν όσοι συμμετείχαν σε αυτές σε μόλις 40.000. Όμως, μέσα στην πρώτη ημέρα που ακολούθησε την IPO του Facebook, τα συστήματα του χρηματιστηρίου δέχθηκαν πάνω από 496.000 σχετικές εντολές. Έτσι, το χρηματιστήριο του NASDAQ δεν κατάφερε να προβλέψει τα όσα ακολούθησαν.

Η χθεσινές δοκιμές του NYSE εντάσσονται και στη γενικότερη προσπάθεια που κάνει το χρηματιστήριο προκειμένου να γίνει θελκτικό για τις εταιρείες τεχνολογίας. Μέχρι σήμερα βλέπεις, ο NASDAQ κατέχει τα σκήπτρα.

Θυμήσου:
Το Twitter Καταθέτει Αίτηση Για Είσοδο Στο Χρηματιστήριο
Facebook IPO: Αρχική τιμή μετοχής τα $38 και συνολική αξία $104,2 δις(!)

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.