Το Twitter Θέλει Να Σηκώσει $1 Δις Μέσω Της IPO

twitter-01

Όταν το Twitter άρχιζε τις διαδικασίες για την είσοδο του στο χρηματιστήριο τον προηγούμενο μήνα, η απόφαση του να το κάνει χωρίς να αποκαλύψει κανένα οικονομικό στοιχείο προκάλεσε έκπληξη σε αρκετούς αναλυτές. Σήμερα όμως, λίγες βδομάδες πριν την ολοκλήρωση των διαδικασιών, δημοσιεύτηκε η αίτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και πλέον γνωρίζουμε περισσότερα για την οικονομική κατάσταση του.

Όταν ολοκληρωθεί η είσοδος του στο χρηματιστήριο, το Twitter σκοπεύει να σηκώσει ένα ποσό κοντά στο $1 δις. Το σύμβολο που θα χρησιμοποιεί είναι το TWTR και το χρηματιστήριο που θα επιλέξει ακούγεται πως θα είναι το NYSE.

218 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες κάθε μήνα

Αυτή τη στιγμή το Twitter έχει περίπου 218 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μήνα και 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε μέρα. Πρόκειται για δύο αριθμούς αρκετά χαμηλότερους από εκείνους του Facebook, όταν πριν από μερικά χρόνια κατέθετε την αίτηση για τη δική του είσοδο στο χρηματιστήριο. Περισσότερα από 6 εκατομμύρια ιστοσελίδες και 3 εκατομμύρια εφαρμογές κάνουν χρήση του “Sign in with Twitter”.

Ρίχνοντας μια ματιά στα οικονομικά στοιχεία, βλέπουμε πως η εταιρεία έχει βγει μείον σε κάθε ένα από τα τελευταία τρία χρόνια. Παρολαυτά, τα έσοδα του αυξάνονται συνεχώς και με μεγάλο ρυθμό. Για παράδειγμα από το 2011 μέχρι το 2012 η αύξηση ήταν της τάξης του 198%, ενώ από το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2012 μέχρι το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουλίου 2013 η αύξηση άγγιζε το 107%. Τα έσοδα του από το εξάμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου του 2013 ανέρχονταν στα $253,6 εκατομμύρια.

Το δυνατό χαρτί του Twitter είναι το mobile.

Στο έγγραφο διαβάζουμε πως το 70% των χρηστών του συνδέεται στην υπηρεσία μέσα από το smartphone ή το tablet του. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στα έσοδα από διαφημίσεις, όπου το Twitter δηλώνει πως το 65% από αυτά προέρχονται από το χώρο του mobile.

Παρακάτω διαβάζουμε την επιστολή του Twitter προς τους υποψήφιους επενδυτές. Συνοπτική και περιεκτική.

Twitter was born on March 21, 2006 with just 24 characters:

twitter-tweet-01
We started with a simple idea: share what you’re doing, 140 characters at a time. People took that idea and strengthened it by using @names to have public conversations, #hashtags to organize movements, and Retweets to spread news around the world. Twitter represents a service shaped by the people, for the people.

The mission we serve as Twitter, Inc. is to give everyone the power to create and share ideas and information instantly without barriers. Our business and revenue will always follow that mission in ways that improve–and do not detract from–a free and global conversation.

Thank you for supporting us through your Tweets, your business, and now, your potential ownership of this service we continue to build with you.

Yours,
@twitter

Το πλήρες έγγραφο βρίσκεται διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, εδώ.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.