Οι Ταλιμπάν Αναλαμβάνουν Την Ευθύνη Μιας Επίθεσης Μέσω Του Twitter

Former_Taliban_fighters_return_arms

Ζούμε σε μια εποχή που μαθαίνουμε τις ειδήσεις πρώτα μέσα από το Twitter και μετά μέσα από τα υπόλοιπα  μέσα. Υπάρχουν βέβαια κάποιες εξαιρέσεις, όμως κι αυτές σιγά-σιγά παύουν να ισχύουν.

Ο λόγος για τους Ταλιμπάν, οι οποίοι την Τετάρτη το πρωί ανέλαβαν την ευθύνη για μια επίθεση δημοσιεύοντας ένα tweet στη δημοφιλή υπηρεσία microblogging. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η ανάληψη ευθύνης από τη μεριά μιας ομάδας ανταρτών έρχεται μέσω του Twitter.

Οι New York Times μας δίνουν τη μετάφραση του παραπάνω tweet: “At 9 a.m. this morning, Engineer Mohammad Aman head of Kunduz Independent Election Commission was killed by our Mujahedeen in Takharistan area of Kunduz city”.

Η επιτροπή εκλογών του Αφγανιστάν επιβεβαιώνει την επίθεση, αλλά υποστηρίζει πως πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες μέχρι να καταλήξει στο ποιος την έκανε. Υπάρχουν φόβοι πως μετά από αυτή την επίθεση υπάρχει πιθανότητα να ακολουθήσουν κι άλλες. Ο λόγος είναι πως την επόμενη χρονιά διεξάγονται προεδρικές εκλογές στη χώρα και αρκετοί υποστηρίζουν πως η επιτροπή εκλογών έχει πολλά μέλη που είναι προσκείμενα στο σημερινό πρόεδρο.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αυξημένη παρουσία των Ταλιμπάν στα social media. Παρόλο που ο εκπρόσωπος τους δημιούργησε το λογαριασμό του στο Twitter το προηγούμενο καλοκαίρι, τα tweets του έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα κατά τις τελευταίες βδομάδες.

Δες επίσηςΤο Twitter Καταθέτει Αίτηση Για Είσοδο Στο Χρηματιστήριο

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.