Ένα Tweet Ήταν Αρκετό Να Στείλει Τις Μετοχές Της Apple Στον Ουρανό

apple-money-01

Έχει πολλές φορές αποδειχθεί πως ζούμε στην εποχή που ακόμα και ένα απλό tweet έχει τη δύναμη να επηρεάσει την τιμή της μετοχής μιας εταιρείας. Τελευταίο παράδειγμα είναι αυτό που προκάλεσε το tweet που δημοσίευσε την Τρίτη ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn.

Αυτό ανέβασε αμέσως την τιμή της μετοχής της Apple μέχρι και 5,69%. Στο τέλος της ημέρας αυτή έκλεισε στα $489,57, σημειώνοντας υψηλό 7μήνου και έχοντας αυξηθεί τελικά κατά 4,75%. Κι αυτό έγινε λόγω του παραπάνω tweet.

Διάφορα μέσα αναφέρουν πως ο Carl Icahn απέκτησε μετοχές της Apple συνολικής αξίας $1 δις. Αν αναλογιστούμε πως η κεφαλαιοποίηση της Apple αγγίζει τα $445 δις, καταλαβαίνουμε πως το ποσοστό που κατέχει σήμερα ο επενδυτής είναι αρκετά μικρό. Όμως είναι αρκετό για να του αποφέρει πολλά κέρδη.

Η πορεία της μετοχής της Apple κατά τον τελευταίο χρόνο

Η πορεία της μετοχής της Apple κατά τον τελευταίο χρόνο

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η τιμή της $AAPL είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal αναφέρει πως αυτή θα έπρεπε να κυμαίνεται κοντά στα $625. Στη συζήτηση που είχε χθες με τον Tim Cook, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής υποστήριξε πως η Apple θα πρέπει να προχωρήσει σε μια επαναγορά μετοχών, ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που ξεκίνησε φέτος. Από κάτι τέτοιο μόνο κέρδος μπορεί να έχει ο Carl Icahn, αφού υπολογίζει πως μια επαναγορά μετοχών από την πλευρά της Apple ύψους $150 δις μαζί με μια αύξηση των κερδών κατά 10% μπορεί να οδηγήσει τη μετοχή της πάνω από την τιμή των $700.

Η εμπιστοσύνη που δείχνει ο Carl Icahn στην Apple, και κατ' επέκταση στον Tim Cook, έρχεται μια περίοδο που πολλοί έχουν αρχίσει να αμφισβητούν την ικανότητα του τελευταίου να ηγηθεί της εταιρείας. Υπενθυμίζουμε πως μόλις αυτή τη βδομάδα ο CEO της Oracle υποστήριξε πως η Apple είναι καταδικασμένη να αποτύχει χωρίς τον Steve Jobs. Η πορεία που θα έχουν τα νέα προϊόντα που θα παρουσιάσει η εταιρεία το ερχόμενο φθινόπωρο θα δείξει πολλά για το μέλλον της και ποια από τις δύο πλευρές έχει τελικά δίκιο.

[via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.