Πως Να Στείλεις Κρυπτογραφημένα E-mails Μέσω Του Gmail

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για το πρόγραμμα παρακολούθησης που ονομάζεται PRISM μας δείχνουν πως κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα δεδομένα που ανταλλάσσει μέσω του διαδικτύου. Αν όμως χρησιμοποιείς Gmail, έχεις τη δυνατότητα να προσθέσεις ένα ακόμα επίπεδο ασφαλείας στα e-mails που ανταλλάσσεις.

Αυτό γίνεται με το SecureGmail, ένα extension που κυκλοφορεί για τον Chrome και με το οποίο μπορείς εύκολα να κρυπτογραφήσεις τα e-mails που στέλνεις με έναν κωδικό που μόνο εσύ και ο παραλήπτης γνωρίζετε.

Για να στείλεις ένα e-mail με το SecureGmail, δεν έχεις παρά να επιλέξεις την κλειδαριά που εμφανίζεται μετά την εγκατάσταση του δίπλα στο κουμπί Compose. Αφού προσθέσεις τον παραλήπτη και συμπληρώσεις το κείμενο, θα κληθείς να δημιουργήσεις έναν κωδικό. Στη συνέχεια το e-mail θα κρυπτογραφηθεί και θα αποσταλεί. Αν αυτός που λάβει το e-mail δε γνωρίζει τον κωδικό, δε θα μπορέσει να διαβάσει τι γράφει μέσα.

securegmail-01

Ένα e-mail πριν την αποκρυπρογράφηση

Θα πρέπει να γνωρίζεις πως κρυπτογράφηση που προσφέρει το SecureGmail είναι τόσο δυνατή, όσο και ο κωδικός που έχεις δημιουργήσει.

Επειδή το project αυτό είναι ένα πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα, όποιος θέλει να πειραματιστεί μαζί του μπορεί να επισκεφτεί το Github. Οι υπόλοιποι μπορείτε να το κατεβάσετε αμέσως από το Chrome Web Store.

securegmail-03

Ένα e-mail μετά την αποκρυπτογράφηση

Δες επίσηςΠως Να Ενεργοποιήσεις Το 2-Step Verification Σε Ένα Google Λογαριασμό

[thanks @DimitrisTzouris] [via] [image via]

Σχολιάστε >
3 σχόλια
|
Κατηγορίες:

3 απαντήσεις στο “Πως Να Στείλεις Κρυπτογραφημένα E-mails Μέσω Του Gmail”

  1. Ο/Η Νίκος Καββαδάς λέει:

    Καλοοοο !

  2. […] Δες επίσης: Το Μυστικό Πρόγραμμα Της NSA Να Υπονομεύσει Την Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο Πως Να Στείλεις Κρυπτογραφημένα E-mails Μέσω Του Gmail […]

  3. […] Μάθε ακόμα: Πως Να Στείλεις Κρυπτογραφημένα E-mails Μέσω Του Gmail […]