Οι Πιο Περίεργες Ιδέες Για Startups Που Τελικά Πέτυχαν

startup-idea-01

Αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς, πολλές από τις εφαρμογές και υπηρεσίες που χρησιμοποιείς σήμερα θα φάνταζαν γελοίες σε κάποιον που μάθαινε για αυτές όταν ακόμα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από απλές ιδέες. Κάποιος στο Quora ζήτησε από τον κόσμο να βρει τις startups που έχουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Εδώ βλέπουμε ένα μέρος της απάντησης που έδωσε ένας χρήστης, ο Michael Wolfe:

Facebook: Θα δημιουργήσουμε ένα ακόμα MySpace ή Friendster, μόνο που στο δικό μας θα έχουν πρόσβαση μόνο οι φοιτητές του Harvard. Και επειδή αυτοί είναι τόσο δημοφιλείς, όλοι θα θέλουν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο δικό μας κοινωνικό δίκτυο.

Dropbox: Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν καμιά 10ρια ακόμα υπηρεσίες ανταλλαγής και συγχρονισμού αρχείων που κανένας σχεδόν δεν χρησιμοποιεί, εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε. Οι χρήστες θα πρέπει να μεταφέρουν όλα τους τα αρχεία σε αυτήν για να την χρησιμοποιήσουν.

Amazon: Θέλουμε να πουλάμε βιβλία στον κόσμο μέσω του web, ακόμα κι αν οι περισσότεροι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες στο Internet. Οι χρήστες θα αγοράζουν από εμάς για να έχουν περισσότερη άνεση, παρόλο που τα βιβλία θα κάνουν μια βδομάδα για να φτάσουν στο σπίτι τους.

Twitter: Θα δημιουργήσουμε μια υπηρεσία που θα λειτουργεί σαν το e-mail, το SMS ή το RSS, όμως με πολύ πιο περιορισμένες δυνατότητες. Επίσης στην αρχή θα την χρησιμοποιούν μόνο τα geeks.

Google: Θέλουμε να υλοποιήσουμε μια μηχανή αναζήτησης, τη στιγμή που υπάρχουν μερικές δεκάδες ακόμα στο διαδίκτυο, τις οποίες κανένας δεν θέλει να λειτουργήσει λόγω του μεγάλου κόστους. Στην κεντρική σελίδα μας δεν θα έχουμε καμία απολύτως διαφήμιση για να μην αποσπάται η προσοχή των επισκεπτών.

Firefox: Θα δημιουργήσουμε έναν ακόμα browser, ακόμα κι αν 9 στους 10 υπολογιστές έρχονται ήδη με έναν άλλο προεγκατεστημένο. Α, και το μεγαλύτερο μέρος της υλοποίησης θα γίνει από ένα μόνο άτομο.

PayPal: Θέλουμε ο κόσμος να χρησιμοποιεί τις μη ασφαλείς διευθύνσεις e-mail από την AOL ή τη Yahoo για να στέλνει πραγματικά χρήματα ο ένας στον άλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει κανένα τραπεζικό ίδρυμα που να μας υποστηρίζει.

Βάλε τώρα τον εαυτό σου στη θέση ενός VC και σκέψου αν θα επένδυες σε ένα startup που σε προσέγγιζε με τις παραπάνω ιδέες. Το πιο πιθανό είναι να απαντούσες αρνητικά.

[image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.