Facebook Και Microsoft Δημοσιεύουν Στοιχεία Για Τις Αιτήσεις Από Την Κυβέρνηση Των ΗΠΑ

prism-01

Στην προσπάθεια τους να καθησυχάσουν τον κόσμο που νιώθει περίεργα για όσα διέρρευσαν σχετικά με το σκάνδαλο PRISM, το Facebook και η Microsoft ζήτησαν άδεια από την αμερικανική κυβέρνηση να δημοσιεύσουν στοιχεία για τις αιτήσεις που έχουν λάβει πάνω στα δεδομένα των χρηστών. Έτσι σήμερα προχωρούν με αντίστοιχες ανακοινώσεις για το β' μισό του 2012.

Το Facebook μας λέει λοιπόν πως σε εκείνο το διάστημα δέχθηκε 9.000 με 10.000 αιτήσεις, οι οποίες επηρέασαν 18.000 με 19.000 λογαριασμούς. Παράλληλα η Microsoft δέχθηκε 6.000 με 7.000 αιτήσεις, κάτι που αντιστοιχεί σε 31.000 με 32.000 λογαριασμούς. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν επέτρεψε σε καμία εταιρεία να μας δώσει περισσότερα στοιχεία, οπότε δε μπορούμε να γνωρίζουμε πόσες από αυτές τις αιτήσεις είναι τύπου FISA και συνεπώς πόσες έχουν σχέση με το πρόγραμμα PRISM.

Τόσο οι παραπάνω δύο, όσο και η Google είναι σε συζητήσεις με τις αρχές για να πετύχουν κάτι περισσότερο. Ας μην ξεχνάμε πως η Google δημοσιεύει εδώ και χρόνια αριθμούς όπως οι παραπάνω, οπότε αυτό που "επέτρεψε" η κυβέρνηση των ΗΠΑ στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μας βοηθάει ιδιαίτερα.

Δες επίσηςΌλα Όσα Γνωρίζουμε Για Το PRISM

[via, via] [image via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.