Τι Μας Δείχνει Η Εφαρμογή Του WWDC Για Το iOS 7

wwdc-app-icon-01

Καθώς το WWDC αρχίζει την επόμενη βδομάδα, η Apple ανανέωσε όπως γνωρίζεις την επίσημη εφαρμογή της εκδήλωσης. Κάθε χρόνο οι αλλαγές που γίνονται στο design της εφαρμογής μας δίνουν μια ιδέα για τις αλλαγές που θα έρθουν στο επόμενο iOS. Έτσι θα γίνει μάλλον και αυτή τη χρονιά.

Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι το πόσο επίπεδα φαίνονται όλα. Το περιμέναμε, μιας και αυτό ήταν ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του design που θέλησε να περάσει φέτος ο Jonathan Ive. Στην παρακάτω εικόνα βλέπουμε πως πλέον συναντάμε πολύ λιγότερες σκιές και γενικότερα πως η εφαρμογή φαίνεται πιο "καθαρή". Ίσως θα λέγαμε και λίγο πιο μινιμαλιστική. Τα γράμματα είναι πιο ευανάγνωστα και οι τόνοι των χρωμάτων που έχει επιλέξει η Apple θυμίζουν αρκετά τις εφαρμογές της Google.

wwdc-app-comparison-01

Από αριστερά προς τα δεξιά, η εφαρμογή του WWDC το 2011, το 2012 και το 2013. (via @yuize)

Προφανώς η Apple δε σκοπεύει να μας δείξει μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή όλες τις αλλαγές που αναμένεται να δούμε στο design του iOS 7, όμως αποτελεί ένα καλό δείγμα του ακριβώς τι εννοεί ως "flat" η εταιρεία. Περισσότερα θα γνωρίζουμε το βράδυ της επόμενης Δευτέρας.

Σχολιάστε >
1 σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Μία απάντηση στο “Τι Μας Δείχνει Η Εφαρμογή Του WWDC Για Το iOS 7”

  1. Ο/Η Vegas λέει:

    like, άντε να δούμε σιγά σιγά..! το minimal πάντα θα είναι ωραίο στα κινητά.