Τα Google Self-Driving Cars Συλλέγουν 750 MB Δεδομένων Κάθε Δευτερόλεπτο

google-self-driving-car-01

Γνωρίζαμε πως τα αυτοκίνητα της Google που οδηγούν μόνα τους επεξεργάζονται πολλά δεδομένα, αλλά σίγουρα δεν φανταζόμασταν πως τελικά αυτά αγγίζουν τα 750 MB ανά δευτερόλεπτο!

Τις προηγούμενες ημέρες ο Bill Gross, ιδρυτής του Idealab, βρέθηκε σε μία από τις εκδηλώσεις του X Prize και όπως υποστηρίζει στο post του είχε την ευκαιρία να δει περισσότερες εικόνες σαν την παραπάνω ή την παρακάτω. Σε αυτές βλέπουμε να απεικονίζονται όλα όσα καταγράφει ένα τέτοιο αυτοκίνητο της Google καθώς στρίβει στο δρόμο.

Οι αισθητήρες του καταγράφουν τα αυτοκίνητα, τους ανθρώπους, τα πουλιά, ακόμα και τα τσιγάρα στο δρόμο και στη συνέχεια παίρνει τις αποφάσεις του χρησιμοποιώντας όλα αυτά τα δεδομένα. Αν για παράδειγμα αναγνωρίσει μια μπάλα που κινείται, είναι πιθανό αμέσως μετά να ακολουθήσει και ένα παιδί. Ουσιαστικά οποιαδήποτε μικρή λεπτομέρεια επηρεάζει τις αποφάσεις που παίρνει.

Πριν από λίγους μήνες η Google ανακοίνωσε πως τα αυτοκίνητα της έχουν διανύσει πάνω από 300.000 μίλια, χωρίς να εμπλακούν ούτε σε 1 ατύχημα. Η τεχνολογία αυτή βέβαια θα χρειαστεί αρκετό καιρό ακόμα μέχρι να είναι τελείως έτοιμη. Παρακάτω μπορείς να πάρεις μια ιδέα του πως λειτουργούν τα αυτοκίνητα της Google.

[via]

Σχολιάστε >
κανένα σχόλιο
|
Κατηγορίες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.